“Ψαλίδι” στις συνταξιοδοτικές παροχές που λαμβάνουν 1.500 συνταξιούχοι της πρώην Εμπορικής τράπεζας αποφάσισε η διοίκηση του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), όπως μεταδίδει σήμερα το Euro2day.
Η μείωση που αποφάσισε το Ταμείο θα είναι της τάξης του 5,2% και θα ισχύσει αναδρομικά από την 1η Ιουλίου του 2014. Η απόφαση αφορά τα τους εμποροϋπαλλήλους που έχουν συνταξιοδοτηθεί από τον Απρίλιο του 2006 κι έπειτα, όταν δηλαδή δημιουργήθηκε το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ), το οποίο επίσης βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης ύστερα από το “κούρεμα” που υπέστη, ύψους 360 εκατ. ευρώ, και σύμφωνα με μελέτες έχει μόλις 3 χρόνια βιωσιμότητας.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες του Συλλόγου συνταξιούχων της Εμπορικής, όμως, η διοίκηση του ΕΤΕΑ εφαρμόζει αναδρομικά, την περικοπή του 5,2% όχι μόνο στο κομμάτι της επικουρικής όπως θα έπρεπε, αλλά στο σύνολο της παροχής, η οποία από το 2010 (όταν εφαρμόστηκαν οι πρώτες περικοπές) θεωρείται κατά το ήμισυ κύρια σύνταξη και το υπόλοιπο 50% επικουρική.
Όπως καταγγέλλουν, οι μέχρι τώρα μειώσεις είχαν εφαρμοστεί πάνω σε αυτή τη βάση.
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.