Του Δημήτρη Μαρκόπουλου
Την παρουσίαση του νέου σχεδίου διάχυσης άμεσης ρευστότητας στην ελληνική αγορά και συγκεκριμένα 7,6 δισ. ευρώ θα κάνει στο αποψινό υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νίκος Δένδιας.
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του newmoney.gr, ο υπουργός Ανάπτυξης θα αποδεσμεύσει με τη συναίνεση της Ε.Ε. άμεσα 4 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ 2014- 2020 (κάτι που δεν έχει συμβεί σε τόσο μεγάλο ποσό και με τέτοια ένταση σε άλλη χώρα της Ε.Ε.) ενώ θα μεταφερθούν 3 δισ. ευρώ από το προηγούμενο ΕΣΠΑ καθώς και 600 εκατ. ευρώ τα οποία θα κατευθυνούν προς τους νέους ανέργους. Στόχος της κυβέρνησης με τα συνολικά 7,6 δισ. ευρώ που άμεσα θα πέσουν στην αγορά με τρόπο εμπροσθοβαρή θα είναι να τονωθεί η ρευστότητα και να κινηθεί η οικονομία με την παράλληλ εξασφάλιση χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας.
Παράλληλα όμως, το γεγονός πως η χώρα εξασφαλίζει πόρους από το ΕΣΠΑ που μόλις τώρα ξεκινάει και θα ξεπεράσει τα 20 δισ. ευρώ για τη χώρα μας δείχνει πως όλα κινούνται πλέον στη σφαίρα των πρόωρων εκλογών που προδιαγράφονται και η κυβέρνηση πλέον δείχνει πως αυτό το γνωρίζει και πράττει αναλόγως.
Ήδη ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει να υπάρξει διευκόλυνση ως προς τις επιχειρήσεις και πάταξη της γραφειοκρατίας για το συγκεκριμένο θέμα καθώς η στόχευση είναι τουλάχιστον ένα ποσοστό 10% – 15% αυτών των πόρων να πέσει στην αγορά πριν την άνοιξη οπότε και προσδιορίζονται οι εκλογές.
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.