Nέες συζητήσεις ξεκινούν μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας στις Βρυξέλλες για μια συμφωνία για το φυσικό αέριο μετά τις άκαρπες συνομιλίες που διεξήχθησαν το βράδυ της Τετάρτης.
Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti, παραθέτοντας δήλωσεις του Ρώσου υπουργού Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ, «οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν ακόμη τελειώσει, απλώς τελειώσαμε μια μακρά συζήτηση για έγγραφα που πρέπει να συνταχθούν με βάση τα αποτελέσματα των συνομιλιών. Συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε τη δουλειά στις 30 Οκτωβρίου».
Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, o Αλεξέι Μίλερ, επικεφαλής της ρωσικής εταιρείας φυσικου αερίου Gazprom δήλωσε ότι συμφωνία μπορεί να υπάρξει μόνον αν η Ουκρανία και η Ε.Ε. συμφωνήσουν στις οικονομικές εγγυήσεις των Βρυξελλών προς το Κίεβο.
Επιδίωξη των τριών μερών είναι η επίτευξη συμφωνίας για την επανέναρξη του εφοδιασμού της Ουκρανίας με ρωσικό φυσικό αέριο τον χειμώνα.
««Ο στόχος μας είναι να επιτύχουμε μια προσωρινή συμφωνία-πακέτο για τον χειμώνα, ώστε να εξασφαλίσουμε τον εφοδιασμό της Ουκρανίας με ρωσικό αέριο αγορασμένο από την Ε.Ε. ως τα τέλη του Μαρτίου του 2015» δήλωσε την Τετάρτη ο Ευρωπαίος επίτροπος Ενέργειας Γκίντερ Έτινγκερ.
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.