Το Νοέμβριο θα συμφωνηθούν οι προϋποθέσεις για την έξοδο της Ιρλανδίας από το πρόγραμμα διάσωσης, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.
«Οι προϋποθέσεις για την έξοδο της Ιρλανδίας (από το μνημόνιο) θα συμφωνηθούν αργότερα, όχι αυτόν το μήνα — πιθανόν τον Νοέμβριο», τόνισε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών.
«Θα συζητήσουμε και ελπίζω να αποφασίσουμε σχετικά με την έξοδο της Ιρλανδίας από το πρόγραμμα, πιθανότατα προς το Νοέμβριο, καθώς οι οικονομικοί δείκτες είναι πολλά υποσχόμενοι» σημείωσε, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο.
Η Ιρλανδία θα είναι η πρώτη από τις τέσσερις χώρες του μνημονίου που θα καταφέρει να βγει στις αγορές.
Το Σαββατοκύριακο, ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Έντα Κένι είχε εκφράσει την εκτίμηση ότι η χώρα του θα βγει το Δεκέμβριο από το «μνημόνιο».
Οι ηγέτες της Ιρλανδίας επιβεβαίωσαν ότι η χώρα βρίσκεται σε καλό δρόμο για την έξοδο από το πρόγραμμα διάσωσης της ΕΕ και του ΔΝΤ, και μπορεί να μην χρειαστεί η λεγόμενη προληπτική πιστωτική γραμμή , διότι υπάρχει ήδη αρκετή ρευστότητα εάν κάποια νεά κρίση αναδυθεί από το πακέτο διάσωσης της..
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.