Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Άνοδο σημειώνουν οι ασιατικές μετοχές σήμερα καθώς ο ιαπωνικός Nikkei σκαρφάλωσε πάνω από τις 15.000 μονάδες για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2008 κι αφού το γεν άγγιξε χαμηλό 4 1/2 ετών έναντι του δολαρίου, εκτινάσσοντας τις προοπτικές κερδών για τους εξαγωγείς.
Η Sony Corp. σημείωσε άλμα 12% καθώς ο δισεκατομμυριούχος Danie Loeb στρέφει σε αυτή το ενδιαφέρον του.

Η Toyota Motor Corp., η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως, σκαρφάλωσε 2,6% στο Τόκιο ενώ η Neptune Orient Lines Ltd. σημείωσε άνοδο 1,8% στην Σιγκαπούρη έπειτα από την επιστροφή της στην κερδοφορία το πρώτο τρίμηνο.
Ο δείκτης MSCI Asia Pacific Index κέρδισε 0.8% στις 143,16 μονάδες στο Τόκιο. Ο δείκτης σημείωσε ετήσια άνοδο 9,8% μέχρι εχθές καθώς η Τράπεζα της Ιαπωνίας έκανε βήματα για να αντιμετωπίσει τον αποπληθωρισμό και οι  φορείς χάραξης πολιτικής σε ΗΠΑ και Ευρώπη τηρούν στάση αναμονής.

Οι μετοχές του MSCI Asia Pacific διαπραγματεύθηκαν 14,4 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη χθες, σε σύγκριση με 21 για το Nikkei 225, 15 για το δείκτη της Standard & Poors 500 και 13,4 για τον Stoxx Europe 600, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg. 
Ο Nikkei 225 σκαρφάλωσε 2,3% στις 15.096,97 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης Topix σημείωσε 2,1%. Το γεν έφτασε στα 102.43 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβρη πριν καταλήξει στα 102.27.
Το γεν έπεσε 18% έναντι του δολαρίου αυτή τη χρονιά και ένα πιο αδύναμο γεν ενισχύει τα κέρδη των Ιαπώνων εξαγωγέων. 
Ο δείκτης Taiex στην Ταϊβάν και ο Hang Seng στο Χόνγκ Κόνγκ κέρδισαν 0,4% ενώ ο κινεζικός Shanghai Composite έχασε 0.1%. Ο νοτιοκορεατικός Kospi σημείωσε πτώση 0,2%.
Παράλληλα, ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έπεσε 0,9% έπειτα από την χθεσινή ανακοίνωση του υπουργού οικονομικών Wayne Swan ότι η χώρα θα παρουσιάσει έλλειμμα 19,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων (Αυστραλίας) στο τρέχον οικονομικό έτος. Ο δείκτης NZX 50 στη Ν. Ζηλανδία σημείωνε εναλλαγές μεταξύ θετικού και αρνητικού προσήμου.