Ο Bernie Madoff, δημιούργησε τον ομώνυμη επενδυτική εταιρεια το 1960, με τα χρόνια η εταιρέια έγινε χρηματιστηριακός γίγαντας, με πελάτες επώνυμους, ιδρύματα και επενδυτικά funs, αφού έδινε κέρδος επενδύσεων ακόμα και 12% τον χρόνο. Ο Bernie Madoff μετά το σκάνδαλο που δημιουργήθηκε, και την απάτη σε βάρος των επενδυτών που που εμπιστεύτηκαν τα χρήματά τους, βρίσκεται στη φυλακή, όπου εκτίει ποινή 150 ετών φυλάκισης.
Ο Peter Madoff, μικρότερος αδελφός του Bernie Madoff, εργαζόταν στην εταιρεία του αδελφού του για 39 χρόνια. Υποστήριξε ότι δεν γνώριζε την απάτη του αδελφού του και πως «ντράπηκε μόλις έμαθε γι αυτή».
Βρέθηκε ένοχος και τώρα εκτίει ποινή 10 ετών φυλάκισης. Στην κατοχή του βρέθηκαν αρκετά σπίτια, μία Ferrari και 10 εκατ. σε μετρητά καθώς και διάφορες μετοχές.
Ο Daniel Bonventre, διευθυντής επενδύσεων του Madoff κρίθηκε ένοχος, την προηγούμενη εβδομάδα για την χρηματιστηριακή. Στάλθηκε στην φυλακή, με 10ετή φυλάκιση ενώ διετάχθη σε αποζημίωση 155 δισ. δολαρίων. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε τίποτα, αλλά χρησιμοποιήθηκε από τον Madoff.
H Annette Bongiorno, για πολλά χρόνια βοηθός του Madoff, καταδικάστηκε σε έξι χρόνια στη φυλακή για το ρόλο της στην απάτη. Όπως και άλλοι, διατάχτηκε συμβολικά να απολέσει 155 δισ. δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία.
Σύμφωνα με τον δικαστή, η ηλικία της και το ασυνήθιστα μικρό ανάστημα της θα μπορούσαν επίσης να της δημιουργήσουν πρόβλημα στη φυλακή.
Ο Jerome O’Hara, πρώην προγραμματιστής του Madoff, καταδικάστηκε την εβδομάδα που πέρασε σε 2-1/2 στην φυλακή, ενώ κλήθηκε να “απολέσει” 19,7 δισ. δολάρια σε μετοχές, για τον ρόλο που έπαιξε στην απάτη του Madoff, όπου δεκάδες επενδυτές έχασαν τα λεφτά τους.
Και ο George Perez, άλλος ένας πρώην προγραμματιστής του Madoff, τιμωρήθηκε με φυλάκιση 2-1/2 χρόνων.
Ο Paul Konigsberg, λογιστής του Madoff, αντιμετωπίζει, σύμφωνα με το Bloomberg, ποινή φυλάκισης 30 ετών.
O David Friehling, λογιστής, του οποίου η εταιρεία ενήργησε ως ελεγκτής για τον Madoff, βοηθώντας τον να νομιμοποιήσει τις δραστηριότητές του σε ρυθμιστικές αρχές και επενδυτές, ομολόγησε την ενοχή του το 2009 για απάτη σε επενδύσεις και χρεόγραφα καθώς και κατάθεση ψευδών εκθέσεων ελέγχου με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Έχει οριστεί η δίκη του τον προσεχή Ιούλιο.
Η Joann Crupi υπεύθυνη για την εποπτεία των τραπεζικών λογαριασμών των επενδύσεων του Madoff «διευκόλυνε» της επενδύσεις του πελάτη της, σύμφωνα με έγγραφο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Βρέθηκε ένοχη για απάτη μετά από δίκη πέντε μηνών και σύμφωνα με το αμερικανικό νομικό σύστημα, έχει οριστεί να καταδικαστεί επόμενη εβδομάδα.
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.