Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Οι έχοντες τα κατάλληλα προσόντα θα πρέπει να σπεύσουν, αφού η γερμανική εταιρεία software SAP που απασχολεί πάνω από 13.000 υπαλλήλους μόνο στις ΗΠΑ και ανταγωνίζεται τα μεγαθήρια Google και Facebook, αναζητά αριστούχους απόφοιτους και μάλιστα του καλεί σε τετ α τετ συνέντευξη για να γνωρίσουν τα κορυφαία στελέχη από κοντά.

Όπως εξηγεί ο διευθυντής προσωπικού του γραφείου του Βερολίνου  Stefan Ries, “η παραδοσιακή συνέντευξη πρόσωπο με πρόσωπο δεν αποτελεί πλέον συνηθισμένη πρακτική των μεγάλων επιχειρήσεων” και θεωρεί ότι αυτό ακριβώς θα αποτελέσει το πλεονέκτημα της SAP στο να αποκτήσει τα πλέον ικανά στελέχη. “Οι άνθρωποι θέλουν να σε δουν και να σου μιλήσουν και αυτό είναι που κάνει τη διαφορά”, λέει ο ίδιος.

Ήδη έχουν αρχίσει οι συνεντεύξεις με αποφοίτους από αμερικανικά πανεπιστήμια, όπως του  Stanford. Ο ανταγωνισμός για μια θέση στις εταιρείες της Sillicon Valley είναι τεράστιος, αφού τα ευεργετήματα και  οι απολαβές των εργαζομένων είναι ιδιαίτερα υψηλά. Πρώτη στη λίστα των προτιμήσεων των κορυφαίων αποφοίτων είναι η Google, ενώ το Faceboook έρχεται τρίτο.

Προ ημερών παρουσιάσαμε και το προφίλ του επικεφαλής της SAP, Bill McDermott, ενός οξυδερκούς επιχειρηματία που φέτος στράφηκε σε νέα επιχειρηματικά πεδία, όταν είδε ότι τα έσοδα από τις παραδοσιακές σουίτες  software που είχε εγκαταστήσει η εταιρεία στους πελάτες της είχαν αρχίσει να υποχωρούν.