Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Πτώση στη Wall καθώς ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε περισσότερο από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές, ενώ οι τιμές κατοικιών αυξάνονται με χαμηλότερους ρυθμούς.

Ο Dow σημείωσε πτωση 0,17% στις 16.180 μονάδες, ο S&P 500 υποχώρησε 0,14% στις 1.845 μονάδες ενώ ο Nasdaq κατέγραψε απώλειες 0,12% στις 4.288 μονάδες.

“Θα μπορούσε να πει κανείς ότι οι δείκτες ταλαντεύονται κοντά σε νέα υψηλά όλων των εποχών”, λέει στο Bloomberg ο Ryan Detrick, στρατηγικός αναλυτής της Schaeffer’s Investment Research. “ Ο κόσμος κάνει ένα βήμα εδώ και περιμένει να δει εάν μπορούμε να φθάσουμε εκεί”.

Ο S&P 500 “σκαρφάλωσε” χθες σε υψηλό όλων των εποχών, στις 1.858,71 προτού υποχωρήσει και καταγράψει τελικά κέρδη 0,6%, κλείνοντας κάτω από το ρεκόρ-κλεισίματος της 15ης Ιανουαρίου.  

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε στις 78,1 μονάδες το Φεβρουάριο από 80,7 τον Ιανουάριο. Οι αναλυτές, που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters, περίμεναν ότι θα πέσει στις 80,7 μονάδες.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την αμερικανική αγορά κατοικίας έδειξαν ότι οι τιμές των κατοικιών μειώθηκαν 0,1% τον Δεκέμβριο στις ΗΠΑ, εμφανίζοντας πτώση επί δεύτερο συνεχόμενο μήνα.

Οι τιμές, προσαρμοσμένες στις εποχικές διακυμάνσεις, αυξήθηκαν 0,8% έναντι αύξησης 0,9% τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τον δείκτη τιμών κατοικιών S&P/Case-Shiller.

Σε ετήσια βάση οι τιμές των ακινήτων αυξήθηκαν 13,4% τον Δεκέμβριο. Πρόκειται γιατην ταχύτερη αύξηση από το 2005, σύμφωνα με τον δείκτη της εταιρίας ερευνών, που αποτυπώνει τις τιμές σε 20 μεγαλουπόλεις των ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα, ενισχύθηκε η μετοχή της Home Depot, μετά την ανακοίνωση κερδών τριμήνου, που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις. Η εταιρεία αύξησε το μέρισμα της κατά 21% στα 47 cents ανά μετοχή.

Αυξημένα κέρδη ανακοίνωσε η κατασκευαστική Toll Brothers Inc. για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Ιανουαρίου στα 45,6 εκατ. δολ. ή 25 cents ανά μετοχή από 4,4 εκατ. δολ. ή 3 cents ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.

Η Office Depot Inc. ανακοίνωσε διεύρυνση ζημιών για το τέταρτο τρίμηνο στα 120 εκατ. δολ. ή 34 cents ανά μετοχή από ζημιές 7 εκατ. δολ. ή 6 cents ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.

Η Home Depot σημείωσε άνοδο 3,89%, η Chevron ενισχύθηκε 0,67%, η Coca-Cola κατέγραψε κέρδη 0,53%, η Verizon Communication ενισχύθηκε 0,53% ενώ η 3M Co σημείωσε άνοδο 0,51%.

Η Frontier Communications ενισχύθηκε 10,9%, η GameStop σημείωσε κέρδη 6,7%, η Macy’s κατέγραψε άνοδο 5,7%, η Tractor Supply έκλεισε υψηλότερα 3,5%.

Πτώση 99 σεντς ή 1% για το πετρέλαιο παράδοσης Απριλίου στα 101,83 δολάρια το βαρέλι, νέες απώλειες 6,4% για το φυσικό αέριο παράδοση Μαρτίου στα 5,10 δολάρια ανά εκατ. βρετανικές θερμιδικές μονάδες, ενώ κράτησαν τα υψηλά τεσσάρων μηνών τα futures του χρυσού παράδοση  Απριλίου στα 1.342,70 δολάρια η ουγγιά.

Άνοδος για τις τιμές των αμερικανικών ομολόγων που επέκτειναν τα κέρδη τους καθώς η αγορά συνέχισε να σημειώνει τις διακυμάνσεις που χαρακτήρισαν τις τελευταίες συνεδριάσεις. 

Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου σημείωσε πτώση (ανεβαίνουν οι τιμές πέφτουν οι αποδόσεις) κατά 5 μονάδες βάσης στο 2,701%.

Το αμερικανικό δολάριο σημείωσε πτώση στα 102,18 γιεν ενώ το ευρώ έκλεισε με άνοδο σε σχέση με το δολάριο στα 1.3740 δολάρια. Η στερλίνα επίσης σημείωσε άνοδο έναντι του δολαρίου στα 1,66673 δολάρια.