Ράλι σημειώνει η Wall, με το Dow να ενισχύεται πάνω από 200 μονάδες, παίρνοντας ώθηση από τα εταιρικά κέρδη επιχειρηματικών κολοσσών, που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, αλλά και τα αναπάντεχα θετικά στοιχεία για την ευρωπαϊκή μεταποίηση.
Ο Dow ενισχύθηκε 217 μονάδες ή 1,32% στις 16.678 μονάδες. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,24% στις 1.951 μονάδες ενώ ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη 1,60% στις 4.453 μονάδες.
Ο δείκτης φόβου (VIX) σημείωσε πτώση 7,7% στο 16,56.
“Οι επενδυτές επικεντρώνονται στα κέρδη”, λέει στο Bloomberg o Leo Grohowski, επικεφαλής επενδύσεων στη BNY Mellon Wealth Management. “ Τα κέρδη της Caterpillar δίνουν ώθηση στην αγορά. Η μεγάλη εικόνα του φόβου για την επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης θα παραμείνει μαζί μας. Αυτό πρόκειται να εμποδίσει οποιαδήποτε σημαντική αποτίμηση. Οι επενδυτές θα πρέπει να είναι έτοιμοι για μία βόλτα με σκαμπανεβάσματα”.
Η Caterpillar, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευαστικού εξοπλισμού, ενισχύθηκε 4,87% μετά την αναβάθμιση των προβλέψεων της για τα ετήσια κέρδη.
Η GM υποχώρησε 1,25%, ενώ η CEΟ Mary Barra δήλωσε στους επενδυτές ότι η αυτοκινητοβιομηχανία προσπαθεί να ενισχύσει τις επιδόσεις της. Πτώση 14% κατέγραψαν τα κέρδη της General Motors το γ΄ τρίμηνο, αλλά ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.
H 3M ενισχύθηκε 4,40%, η American Express κατέγραψε άνοδο 1,92%, η Merck ενισχύθηκε 1,89%, η United Technologies έκλεισε υψηλότερα 1,84%.
Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, ο δείκτης δραστηριότητας Chicago Fed διαμορφώθηκε τον Σεπτέμβριο σε θετικό έδαφος και συγκεκριμένα στις 0,47 μονάδες έναντι των -0,25 μονάδων του Αυγούστου. Ο μέσος όρος τριών μηνών παρέμεινε θετικός στις 0,25 μονάδες.
Επίσης, κατά 17 χιλ. αυξήθηκε ο αριθμός των αιτήσεων για το επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 18 Οκτωβρίου. Ειδικότερα, ο αριθμός των αιτήσεων αυξήθηκε στις 283 χιλ., ωστόσο παραμένει κάτω από το όριο των 300 χιλ. για έκτη διαδοχική εβδομάδα.
Η απόδοση του 10ετους αμερικανικού ομολόγου σημείωσε άνοδο 6 μονάδων βάσης στο 2,278%.
Το αμερικανικό δολάριο έκλεισε υψηλότερα έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων, ενώ ο χρυσος παράδοσης Δεκεμβρίου κατέγραψε πτώση 16,40 δολαρίων ή 1,3% στα 1.229,10 δολάρια η ουγγιά.
Το αργό παράδοσης Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο 1,57 δολαρίων ή 2% στα 82,09 δολάρια το βαρέλι.
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.