Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στη ΝΕΡΙΤ, στην οποία ανέφερε ότι ο κόσμος δεν θέλει πρόωρες εκλογές, θέλει να βγει πρόεδρος της Δημοκρατίας από αυτή τη Βουλή, διότι διαισθάνεται τους κινδύνους που κρύβονται.
Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για «πολιτικό εκβιασμό», ενώ έκανε λόγο για «θανάσιμους κινδύνους που περικλείουν ανόητα νταηλίκια και επικίνδυνοι σχεδιασμοί, που θα μας φέρουν σε σύγκρουση με τους εταίρους μας». «Όσοι αυτά επιδιώκουν είτε είναι ανόητοι, είτε εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα», συμπλήρωσε ο Αντ. Σαμαράς.
«Την ώρα που οι Ευρωπαίοι θέλουν να μας κάνουν αποδιοπομπαίο τράγο και παράδειγμα προς αποφυγή, έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και προσπαθεί να μας οδηγήσει σε ευθεία σύγκρουση με τους εταίρους μας» ανέφερε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι όσα λέει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτελούν τον «ορισμό του πιστωτικού γεγονότος» (σ.σ. πτώχευση).
Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να μας οδηγήσει σε ευθεία σύγκρουση με όλους τους εταίρους μας για να μας θυσιάσουν ως Ιφιγένεια για να δώσουν το παράδειγμα στους άλλους. Αλλά η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό σημείο να τα ξεπεράσει όλα αυτά. Αυτή η μάχη θα είναι η τελευταία μάχη για την ισοπέδωση του λαϊκισμού και της ντροπής των ελλειμμάτων που ισοπεδώνουν την χώρα μας».
Ο πρωθυπουργός τόνισε πως “όλα αυτά που έχει πει κατά καιρούς ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μονομερείς κινήσεις”.
“Όλο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι μονομερείς ενέργειες. Όλα αυτά που έχει πει κατά καιρούς είναι μονομερείς κινήσεις. Δηλαδή το πρόγραμμά τους της Θεσσαλονίκης, επιστρέφει τη χώρα στα ελλείμματα και είναι μονομερής ενέργεια. Η κατάργηση των εφαρμοστικών νόμων, των μεταρρυθμίσεων, είναι μονομερής ενέργεια. Το να μην πληρώνεις τους τόκους του χρέους, είναι μονομερής ενέργεια. Το να υπολογίζεις ότι θα χρησιμοποιήσεις το υπόλοιπο του Ταμείου για την ανακεφαλαίωση των τραπεζών προκειμένου να κάνεις παροχές, είναι εξωπραγματικό, είναι αδύνατο έτσι και αλλιώς. Και οποιοσδήποτε προσπαθήσει να το κάνει, που δεν μπορεί να το κάνει, θα είναι μονομερής ενέργεια. Ό,τι λέει είναι μονομερής ενέργεια, που οδηγεί πίσω στη χρεοκοπία ή σε νέα μνημόνια ή και στη χρεοκοπία και στα μνημόνια, εν πάση περιπτώσει πάντως σίγουρα σε μια τεράστια σύγκρουση με τους εταίρους και τους δανειστές, με όλη την Ευρώπη. Όμως, ποιους πάνε να κοροϊδέψουν; Τους έχει καταλάβει ο κόσμος. Επαναλαμβάνω και εδώ και στο εξωτερικό”, ανέφερε.
“Δυστυχώς, όσο περισσότερο ακούνε το ΣΥΡΙΖΑ, τόσο περισσότερο φρίττουν! Ακούν τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι… «θα χορέψει τις αγορές στο ταψί»! Εδώ ακόμα και μεγάλες χώρες τρέμουν μην υποβαθμιστεί η πιστοληπτική τους ικανότητα και παίρνουν έκτακτα μέτρα για να μην το γυρίσουν οι αγορές εναντίον τους. Και μιλάω για Ιταλία, μιλάω για Γαλλία, μιλάω και για Ρωσία ακόμα! Και δικοί μας ανεύθυνοι απειλούν τις αγορές ότι θα τις χορέψουν στο ταψί! Δεν ξέρω αν είμαστε στα καλά μας;”, τόνισε ο πρωθυπουργός, με φόντο την έκφραση του Αλέξη Τσίπρα, ότι “εμείς θα χτυπάμε τον ζουρνά και οι αγορές θα χορεύουν”.
“Μιλάνε και πάλι, δυστυχώς, για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, γιατί απλούστατα αυτά που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ εκεί οδηγούν. Αν ανατρέψει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και επιστρέψει τη χώρα στα ελλείμματα, οι αγορές δεν θα μας δανείζουν και οι δανειστές θα απαιτήσουν πολύ πιο αυστηρούς όρους από εκείνους που υπήρχαν στο Μνημόνιο”, τόνισε ο Αντ. Σαμαράς.
“Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, τι μας λέει; Μας λέει είτε πάμε σε νέο Μνημόνιο είτε σε χρεοκοπία, και έξοδο από το ευρώ! Αυτά που λέει, αυτό εννοεί”, συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.
“Μόνο η γαλλική αριστερή Λιμπερασιόν αποκάλυψε ότι η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η απόδειξη ότι αν φύγει η τρόικα η Έλληνες θα αρχίσουν πάλι τις σπατάλες”, τόνισε ο Αντ. Σαμαράς.
Όσον αφορά την αλλαγή των συσχετισμών στην Ευρώπη, που αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός διερρωτήθηκε “που ποντάρουνε στον ΣΥΡΙΖΑ; Στον Πέπε Γκρίλο ή στο αριστερό κομμάτι του Ντε Λίνκε που δεν είχε ψηφίσει την χρηματοδότηση της Ελλάδας. Που ποντάρει ο ΣΥΡΙΖΑ; Στους ευρωπαίους σοσιαλιστές; Ακούσατε τι είπε ο Μοσκοβισί;”
Στη συνέντευξη ο πρωθυπουργός ανέφερε ανάμεσα σε άλλα:
Φτύσαμε αίμα τα τελευταία χρόνια για να σταθεί η Ελλάδα όρθια.
Ξέρω τους κινδύνους, οι επικείμενοι σχεδιασμοί θα μας φέρουν σε σύγκρουση με τους εταίρους μας.
Κάνω τα πάντα για να εκλεγεί ΠτΔ τώρα, και να μπει η Ελλάδα σε μία καινούργια εποχή αμέσως με την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς που ψήφισαν και αυτούς που θα ψηφίσουν σ’ αυτή την εκλογή.
Όσοι δεν ψηφίσουν για ΠτΔ συντάσσονται με το δίδυμο Τσίπρα- Καμμένου.
Κανένας βουλευτής δεν μπορεί να πει μετά ότι δεν ήξερε – θα είναι υπεύθυνος για την ψήφο του και τις συνέπειες που μπορεί να προκύψουν.
Δεν μπορούμε να βγούμε από την πολιτική αβεβαιότητα της πολιτικής εκλογής για να μπούμε σε νέα αβεβαιότητα.
Κάνω έκκληση στους βουλευτές όλων των κομμάτων να εκλέξουν πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Είμαι υπέρ της συναίνεσης και το έχω αποδείξει στην πράξη.
Κάνουμε την μεγαλύτερη εξυγίανση που έχει γίνει ποτέ.
Πρέπει να βγει ΠτΔ και μετά να συζητήσουμε την συνταγματική αναθεώρηση γιατί αλλιώς ούτε σε επτά χρόνια θα αλλάξει το σύνταγμα.
Αν θέλουν κάποιοι να μπουν στην κυβέρνηση “ναι” εγώ το είπα θέλω και άλλες δυνάμεις με ευρωπαϊκό προσανατολισμό
Μπορούμε να συζητήσουμε το χρονοδιάγραμμα για εκλογές ακόμα και στο τέλος του 15 αλλά να έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές
Δεν μπορώ να δεχτώ την αυτοπαραίτηση της κυβέρνησης
Εμείς προτείνουμε την εκλογή του ΠτΔ, όσοι την απορρίπτουν παίρνουν της ευθύνη που σέρνουν την χώρα σε εκλογές που κανείς δεν τις θέλει
Οι μάσκες έπεσαν, στην αρχή κάποιοι από τον ΣΥΡΙΖΑ μίλησαν για παροχές, για κουμπαράδες
Στέλεχος των ΑΝΕΛ πήγε να εξαγοράσει βουλευτή των ΑΝΕΛ
Βγήκαν δύο συνεργαζόμενοι βουλευτές με τον ΣΥΡΙΖΑ, που υπονόησαν ότι όσοι είχαν ψηφίσει Δήμα τα “είχαν πάρει”
Ποτέ στην Ελλάδα δεν δηλητηριάστηκε τόσο πολύ το κλίμα σε μία προεδρική εκλογή.
Προσπαθούν να μας οδηγήσουν σε εκλογές, κόντρα στον ελληνικό λαό που δεν θέλει εκλογές – Αυτό είναι σύστημα πολιτικής εξαπάτησης.
Οι ίδιοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, είπαν ότι δεν θα ψηφίσουν ΠτΔ, αν προβοκάρουν αυτό είναι ένας λόγος να ψηφίσουν όλοι οι άλλοι Σταύρο Δήμα, αλλιώς θα κάνουν τους χρυσαυγήτες ρυθμιστές.
Μέχρι σήμερα στις 131 ψήφους που μέχρι προχθές έσερναν τη χώρα σε εκλογές αθροίζονται οι ψήφου του ΣΥΡΙΖΑ με τις Χ.Α.
Αξιοπρέπεια σημαίνει να μην χρειάζεσαι νέα δάνεια. Αξιοπρέπεια είναι οι ελληνικές επιχειρήσεις να μπορούν να ανταγωνίζονται διεθνώς και να κερδίζουν νέες αγορές.
Τώρα είναι η ώρα που θα κάνουν οι βουλευτές του καθήκον τους απέναντι στους Έλληνες που δεν θέλουν εκλογές.
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.