Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Μία εταιρεία όπως η Alibaba δεν κατακτά την κορυφή εύκολα και φροντίζει να ανακαλύψει διάφορους τρόπους προκειμένου να αυξήσει τις πωλήσεις της και να καταστήσει πιο ελκυστικά τα προϊόντα της στους καταναλωτές.

Το τελευταίο εύρημα των ειδικών ερευνητών του κινεζικού κολοσσού λιανικής είναι ότι οι γυναίκες με… μεγάλο στήθος έχουν την τάση να γίνονται περισσότερο σπάταλες.

Οι ερευνητές της Alibaba κατέταξαν τις γυναίκες σε τέσσερις κατηγορίες, ανάλογα με το μέγεθος των στηθόδεσμων που αγόραζαν (B, C, D, E). Σύμφωνα, λοιπόν, με τη στατιστική τους μελέτη, όσες γυναίκες ανήκουν στην κατηγορία στηθόδεσμου “Β” τοποθετούνται στην κατηγορία “low” ως προς την τάση τους να ξοδεύουν. Όσες είναι στην κατηγορία “C” φαίνεται ότι αρχίζουν να γίνονται πιο σπάταλες, ενώ οι κατηγορίες “D” και “E”, μάλλον είναι οι “αγαπημένες” πελάτισσες κάθε εταιρείας λιανικών πωλήσεων.

Η παραπάνω έρευνα, μάλλον, αποτελεί την εξήγηση γιατί η Alibaba κατόρθωσε να επιτύχει πωλήσεις 9,3 δισ. δολαρίων στην περίφημη “Sinlge’s Day”, η οποία έλαβε χώρα στις 11 Νοεμβρίου. Όταν έχεις τόσο εξειδικευμένες μελέτες για τις αγοραστικές συνήθειες των πελατών σου, δεν μπορείς παρά να πετύχεις, σωστά;