Το βράδυ της Παρασκευής ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, έδωσε την πιο σκληρή ομιλία κατά των ΗΠΑ στην διάρκεια της ηγεσίας του, ξυπνώντας μνήμες ψυχρού πολέμου.
Σύμφωνα με το Reuters, ο Βλαντιμίρ Πούτιν για 40 λεπτά άρθρωνε έναν έντονο αντιδυτικό λόγο, μπροστά σε ένα κοινό Ρώσων αξιωματούχων, που είχαν συγκεντρωθεί σε συνέδριο σε ορεινό ρωσικό θέρετρο του Σότσι. Ο κ. Πούτιν, μεταξύ άλλων, κατηγόρησε τις ΗΠΑ ως υπεύθυνες για κλιμάκωση των ενεργειών τους στο πρώην σοβιετικό έδαφος ενώ ονομάτισε την Αμερική και τους συμμάχους της ως κύριους υπεύθυνους που οδηγείται η Ουκρανία στο χάος.
“Δεν το ξεκινήσαμε εμείς”, ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος. Οι ΗΠΑ προσπαθούν να επαναχαράξουν τα σύνορα του κόσμου με βάσει τα συμφέροντά τους” σημείωσε ο κ. Πούτιν, κατηγορία που επίσης προσάπτεται από την Δύση στην Ρωσία.
Ο Πούτιν τόνισε ότι η Ρωσία το μόνο που κάνει είναι να αμύνεται κατά των αμερικανικών ενεργειών ενώ επιτέθηκε κατά των ΗΠΑ και για τον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας.
Όπως σημειώνει στο Twitter o επικεφαλής του ΑΒC News στη Μόσχα, Kirit Radia , ο κ. Πούτιν τόνισε μεταξύ άλλων ότι στις ΗΠΑ «δεν υπάρχει δημοκρατία».
«Που είναι το κίνημα “Occupy Wall Street”, πνίγηκε αν τη γενέσει του», υπογράμμισε.
«Η αρκούδα δεν ζητά ξανά άδεια. Η αρκούδα είναι ισχυρό ζώο και δεν θα παραδοθεί», τόνισε ο κ. Πούτιν. Σημειώνεται ότι όπου αρκούδα εννοούσε την Ρωσία.
Ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την ανησυχία του «για την ρωσική μειονότητα στην Ουκρανία, όπως και για την προσπάθεια εισχώρησης του ΝΑΤΟ στις παραδοσιακές ζώνες επιρροής της Ρωσίας».
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.