search icon

Τεχνολογία

Apple: Εκτιμήσεις για πωλήσεις από 39,8 εκατ. – 43,3 εκατ. iPhone για το Q3

Η Αpple αναμένεται αύριο να παρουσιάσει την νέα της έκθεση για το οικονομικό τρίμηνο που έληξε στα τέλη Ιουνίου και εκτιμάται πως θα δώσει και ακριβέστερα στοιχεία για τον αριθμό των πωληθέντων iPhone την περίοδο Απριλίου – Ιουνίου

Η Αpple αναμένεται αύριο να παρουσιάσει την νέα της έκθεση για το οικονομικό τρίμηνο που έληξε στα τέλη Ιουνίου και εκτιμάται πως θα δώσει και ακριβέστερα στοιχεία για τον αριθμό των πωληθέντων iPhone την περίοδο Απριλίου – Ιουνίου.

Όπως σημειώνει το teckingreek.com, το τρίτο φορολογικό τρίμηνο της Apple είναι ιστορικά συνήθως η πιο αργή περίοδος του έτους για την εταιρεία όσον αφορά τις πωλήσεις iPhone, καθώς οι υποψήφιοι αγοραστές iPhone συνήθως δεν μπαίνουν σε έξοδα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, περιμένοντας τη νέα παρτίδα iOS συσκευών που παρουσιάζονται κάθε Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση, 17 αναλυτές (10 από αυτούς που εργάζονται στην Wall Street) αναμένουν από την Apple να αναφέρει πωλήσεις συσκευών κινητής τηλεφωνίας από 39,8 εκατομμύρια έως 43,3 εκατομμύρια μονάδες για το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους. Ο μέσος όρος των 42,05 εκατ. ευρώ αντιπροσωπεύει αύξηση 2,4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Σχετικά με τη μέση τιμή πώλησης του iPhone, το τελευταίο τρίμηνο, η εταιρεία ανέφερε ότι το ASP ήταν 728 δολάρια από 655 δολάρια σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Η εταιρεία επικεντρώνεται επίσης στις υπηρεσίες της και τα έσοδα του τελευταίου τριμήνου σε αυτόν τον τομέα αυξήθηκαν 31% σε ετήσια βάση με 9,19 δισ. δολάρια.

Το τελευταίο τρίμηνο, η Apple πούλησε 9,1 εκατομμύρια tablet iPad. Επιπλέον, ο Cook αναφορικά με το Apple Watch είπε πως είδαν αύξηση κατά 50%.

Με βάση την τιμή της μετοχής της περασμένης Παρασκευής, η Apple αξίζει κοντά στα 942 δισ. δολάρια.

Exit mobile version