search icon

Τεχνολογία

Apple: Ισχυρή πτώση στις πωλήσεις iPhone το πρώτο τρίμηνο του 2024  – Πιέσεις από Κίνα

Αυξήθηκαν οι αποστολές smartphones από τους ανταγωνιστές στην Κίνα, όπως Xiaomi και Transsion, σύμφωνα με έκθεση της International Data Corporation

Aντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη πτώση στις αποστολές iPhone από την πανδημική εποχή βρίσκεται η Apple, σημειώνοντας πτώση 10% χειρότερα από ότι προβλεπόνταν το τρίμηνο του Μαρτίου, αντανακλώντας την πτώση των πωλήσεων στην Κίνα παρά την ευρύτερη ανάκαμψη της βιομηχανίας smartphones.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Bloomberg, η εταιρεία απέστειλε 50,1 εκατομμύρια iPhones τους πρώτους τρεις μήνες, σύμφωνα με την εταιρεία παρακολούθησης της αγοράς IDC, υπολειπόμενη του μέσου όρου των εκτιμήσεων των αναλυτών για 51,7 εκατομμύρια. Η πτώση κατά 9,6% σε ετήσια βάση είναι η πιο απότομη για την Apple από τότε που τα λουκέτα λόγω της πανδημίας Covid μπλόκαραν τις αλυσίδες εφοδιασμού το 2022, ανέφεραν οι ερευνητές.

Η κατασκευάστρια εταιρεία iPhone με έδρα το Κουπερτίνο της Καλιφόρνιας αγωνίζεται να διατηρήσει τις πωλήσεις στην Κίνα από το ντεμπούτο της τελευταίας γενιάς της τον Σεπτέμβριο. H ανάκαμψη των αντιπάλων, από τη Huawei έως την Xiaomi, και η απαγόρευση του Πεκίνου για τις ξένες συσκευές στους χώρους εργασίας έχουν επιβαρύνει σημαντικά τις πωλήσεις. Ο υπολογισμός της IDC παρέχει το πρώτο στιγμιότυπο των παγκόσμιων επιδόσεων του σημαντικότερου προϊόντος της Apple ενόψει της ανακοίνωσης αποτελεσμάτων στις 2 Μαΐου.

Τι δείχνουν τα στοιχεία

Η πτώση των αποστολών iPhone είναι σημαντική δεδομένου ότι η συνολική αγορά κινητής τηλεφωνίας κατέγραψε την καλύτερη ανάπτυξη των τελευταίων ετών. Οι κατασκευαστές smartphones απέστειλαν 289,4 εκατομμύρια κινητά την περίοδο αυτή, σημειώνοντας αύξηση 7,8% από το χαμηλότερο επίπεδο πριν από ένα χρόνο, όταν πολλοί κατασκευαστές αντιμετώπιζαν μια γκάμα από απούλητες συσκευές.

Στην πρώτη θέση βρέθηκε η Samsung το τρίμηνο του Μαρτίου πουλώντας σχεδόν τον ίδιο αριθμό συσκευών, 60,1 εκατ..Το μερίδιο αγοράς της μειώθηκε σε 20,8% από 22,5% το πρώτο τρίμηνο του 2023, ενώ της Apple μειώθηκε σε 17,3% από 20,7% πέρυσι.

Οι αποστολές της Xiaomi αυξήθηκαν 33,8% σε 40,8 εκατ. συσκευές μονάδες το πρώτο τρίμηνο, ενώ η Transsion σημείωσε άλμα 84,9% στα 28,5 εκατ.. Όσον αφορά το μερίδιο αγοράς, η Xiaomi (14,1%), η Transsion (9,9%) και η OPPO (8,7%) κατέλαβαν την τρίτη, τέταρτη και πέμπτη θέση, αντίστοιχα, με βάση τις αποστολές του πρώτου τριμήνου, σύμφωνα με την έκθεση της IDC.

Διαβάστε ακόμη 

ΥΠΕΘΟ: Συναγερμός για αναχαίτιση της νέας «ρουκέτας» στην ανάπτυξη και στην τσέπη του Έλληνα

«Εκλεισε» η χρηματοδότηση για το νέο project 5* των 150 εκατ. ευρώ στο Πόρτο Χέλι – Ετοιμο το 2026 (pics)

ΕΝΦΙΑ: Ανοίγει η εφαρμογή για διορθώσεις στο Ε9

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Exit mobile version