Αν κάποιος κάτοχος iPhone χρειάζεται άμεσα και γρήγορα φόρτιση στο κινητό του, υπάρχει ένας τρόπος με τον οποίο μπορεί να επιταχύνει την διαδικασία.

Η φόρτιση ενός iPhone 6 plus με την χρήση του φορτιστή του κινητού, σε πέντε λεπτά χρόνου φόρτισης, μπορεί να αποδώσει 3% επιπλέον στην μπαταρία του κινητού.

Για να αυξήσει κάποιος δραστικά την απόδοση της φόρτισης πρέπει να βάλει το κινητό του στην υπηρεσία πτήσης, επιλογή κλειδί για την υπερφόρτιση του κινητού, το δεύτερο βήμα είναι να βγάλει την θήκη που ίσως έχει στο κινητό του. Όπως αναφέρει η ίδια η Apple στις οδηγίες φόρτισης, η χρήση θήκης αυξάνει την θερμοκρασία, μειώνοντας την απόδοση της φόρτισης.

Επόμενο βήμα για υπεραπόδοση στην φόρτιση είναι η αλλαγή του φορτιστή του iPhone με αυτόν του iPad. Σύμφωνα με τεστ του Business Insider, ο μεγαλύτερος φορτιστής του iPad προσφέρει 40% πιο γρήγορο γέμισμα της μπαταρίας από ότι ο μικρός φορτιστής του iPhone.

Άλλο ένα “κόλπο” για γρήγορη φόρτιση είναι η τοποθέτηση του iPhone στην ίδια φορά με αυτή του φορτιστή χωρίς άλλες συσκευές κοντά του.

Αν ακολουθηθούν τα συγκεκριμένα βήματα, σε πέντε λεπτά η φόρτιση του κινητού θα έχει αυξηθεί από 3% σε 6%.

Μπορεί σε απόλυτους αριθμούς να μην φαίνεται μεγάλη η διαφορά, αλλά με 3% επιπλέον ζωή στην μπαταρία, μπορεί ο χρήστης να κάνει αρκετά πράγματα, που δεν θα είχε την δυνατότητα να κάνει νωρίτερα.

Για να φορτίσει ένα κινητό πλήρως, χωρίς τα παραπάνω, χρειάζεται 211 λεπτά, ενώ αν ο χρήστης ακολουθήσει τις οδηγίες ο χρόνος πέφτει στα 127 λεπτά.