Τεχνολογία

Έρευνα Focus Bari: Σκεπτικοί οι Έλληνες απέναντι στην Τεχνητή Νοημοσύνη

  • newsroom


Νέα Έρευνα σε 18 Χώρες από την Focus Bari | YouGov

Το κυρίαρχο συναίσθημα του κόσμου απέναντι στην Τεχνητή Νοημοσύνη στην Ελλάδα, αλλά και σε όλες τις χώρες είναι ο σκεπτικισμός, σύμφωνα με τη νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα από την Focus Bari | YouGov και σε άλλες 17 χώρες μέσω του δικτύου YouGov.

Τι αποκαλύπτει η έρευνα

Κυρίαρχες είναι επίσης οι ανησυχίες για το τι θα συμβεί αν η εξέλιξη της Τεχνητής Νοημοσύνης ξεφύγει από τον ανθρώπινο έλεγχο, καθώς και ο φόβος ότι μπορεί να βρεθεί σε «λάθος χέρια».

Όσοι γνωρίζουν περισσότερα για την Τεχνητή Νοημοσύνη έχουν θετικότερη άποψη και προσδοκίες σε σύγκριση με εκείνους που δεν έχουν αρκετή σχετική ενημέρωση για τις δυνατότητές της ΤΝ. Επίσης προκύπτει πως τα θετικά της Τεχνητής Νοημοσύνης είναι οι επαναστατικές θετικές αλλαγές που θα φέρει στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων, καθώς και η «μεταμόρφωση» που αναμένεται να επιφέρει σε αρκετούς κλάδους, όπως η ιατρική, το ηλεκτρονικό εμπόριο, η βιομηχανία.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με την έρευνα, ο ανθρώπινος παράγοντας και η ανθρώπινη προσέγγιση θεωρείται απαραίτητη / αναντικατάστατη σε μια πλειάδα παραδοσιακών κλάδων.

Δείτε όλη την παρουσίαση της έρευνας εδώ