search icon

Τεχνολογία

Ford: Έφτιαξε κέντρο για τρισδιάστατη εκτύπωση (pics)

Δώδεκα τρισδιάστατους εκτυπωτές στην Κολωνία θα χρησιμοποιεί πλέον η αυτοκινητοβιομηχανία για τη δημιουργία εργαλείων και εξαρτημάτων για την παραγωγή οχημάτων καθώς και ανταλλακτικών για πρωτότυπα οχήματα και μοντέλα περιορισμένης παραγωγής

Το κέντρο τρισδιάστατης εκτύπωσης είναι ένα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο το εργοστάσιο της Ford στην Κολωνία προωθεί την ψηφιοποίηση στο πλαίσιο του μετασχηματισμού του σε Κέντρο Ηλεκτροκίνησης της Κολωνίας.

Η πιο πρόσφατη καινοτομία είναι η λειτουργία ενός νέου κέντρου τρισδιάστατης εκτύπωσης. Εδώ, 12 τρισδιάστατοι εκτυπωτές υψηλής τεχνολογίας παράγουν μια μεγάλη ποικιλία πλαστικών και μεταλλικών εξαρτημάτων μήκους μερικών εκατοστών και βάρους μόλις 30 γραμμαρίων, καθώς και πολλά άλλα -που παράγονται από τον μεγαλύτερο τρισδιάστατο εκτυπωτή του κέντρου- με μήκος 2,4 μέτρα, πλάτος 1,2 μέτρα, ύψος 1 μέτρο, τα οποία ζυγίζουν 15 κιλά.

Εκτός από την ευελιξία της, η τρισδιάστατη εκτύπωση μπορεί επίσης να εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα όταν πρόκειται για μικρές ποσότητες – έως και 80% σε σύγκριση με τη συμβατική διαδικασία χύτευσης με έγχυση, κατά την οποία η παραγωγή του αντίστοιχου καλουπιού είναι πολύ περίπλοκη.

Το νέο και ιδιαίτερο στοιχείο του κέντρου τρισδιάστατης εκτύπωσης στην Κολωνία είναι η δικτύωση με τις άλλες περιοχές και η άμεση πρόσβαση. Κάθε εργαζόμενος της Ford μπορεί να υποβάλει αίτηση μέσω μιας εφαρμογής, προσθέτοντας το σχέδιο του εξαρτήματος που επιθυμεί ή περιγράφοντας για ποιο σκοπό το χρειάζεται.

Για παράδειγμα, έχει ήδη δημιουργηθεί ένα προστατευτικό άκρων θυρών, το οποίο δοκιμάζεται επί του παρόντος στη γραμμή τελικής συναρμολόγησης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε άλλους σταθμούς στο μέλλον. Δοκιμάζεται επίσης ένα εργονομικά βελτιωμένο βοήθημα εγκατάστασης αερόσακων.

Μάλιστα, έχει ήδη ξεκινήσει η τρισδιάστατη εκτύπωση εξαρτημάτων για τη μελλοντική παραγωγή του πρώτου ηλεκτρικού μοντέλου “made in Cologne” με 1.800 προστατευτικά πρόσκρουσης να κατασκευάζονται αυτή τη στιγμή για το νέο σύστημα μεταφοράς των θυρών. Αυτά εξασφαλίζουν ότι οι πόρτες δεν έχουν υποστεί ζημιά κατά τη μεταφορά στη γραμμή παραγωγής.

Διαβάστε ακόμη:

Θρίλερ με τους Ελβετούς και τον διαγωνισμό του ΔΕΔΔΗΕ για τους έξυπνους μετρητές ύψους 1 δισ. ευρώ 

Οσα συμβαίνουν μέσα στο Noma – Δοκιμάζουμε όλα τα πιάτα του τελευταίου μενού του πιο πολυσυζητημένου εστιατορίου στον κόσμο 

Ο «κύκλος του Πούτιν»: Οι 23 Ρώσοι ολιγάρχες που βλέπουν τα δισεκατομμύρια να χάνονται (pics)

Exit mobile version