Τεχνολογία

Jetson One: Είναι drone για έναν επιβάτη – Πόσο κοστίζει; (vid)

  • newsroom


Αν δεν έχετε οικογενειακές υποχρεώσεις και ψάχνετε το απόλυτο gadget για τις μετακινήσεις σας, το Jetson One βάζει σοβαρή υποψηφιότητα να σας κάνει πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων (με την καλή έννοια)

Μοιάζει με κάποια σπορ μοντέλα με πολύ εξελιγμένο πλαίσιο, πανάλαφρη κατασκευή από εξωτικά υλικά αλλά χωρίς… τροχούς και κινητήρα.  Στην πράξη είναι ένα ιπτάμενο μεταφορικό μέσο κάθετης απογείωσης, ένα drone με λίγα λόγια το οποίο μπορεί να μεταφέρει μόνο έναν τολμηρό και αποφασισμένο επιβάτη.

Το Jetson παράγεται από μία σουηδική εταιρία η οποία μάλιστα όπως ανακοίνωσε έχει πουλήσει όλη την παραγωγή της για το 2022 και έχει άλλα 100 σε παραγγελία προς παράδοση στους πελάτες της μέσα στο 2023.

Φαίνεται δε ότι η ζήτηση είναι ιδιαίτερα μεγάλη, καθώς έχει εξασφαλίσει πάνω από 3.000 προπαραγγελίες για το ιπτάμενο όχημά της από την πρώτη του παρουσίαση τον Οκτώβριο του 2021.

Η κατασκευή του είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, καθώς αντλεί αρκετά στοιχεία από αγωνιστικά μονοθέσια.

Το πλαίσιο ζυγίζει μόλις 86 κιλά, χάρη στη χρήση αλουμινίου και carbon-kevlar για την κατασκευή του.

Χρησιμοποιεί οκτώ ηλεκτρικά μοτέρ, τα οποία του εξασφαλίζουν ταχύτητα λίγο πάνω από τα 100 χλμ./ώρα, αν και υπάρχει σοβαρός περιορισμός στη διάρκεια πτήσης, η οποία δεν ξεπερνά τα μόλις 20 λεπτά.

Διαβάστε τη συνέχεια στο newsauto