Μία έκταση μόλις μισού στρέμματος στον εικονικό κόσμο Decentraland πουλήθηκε σε τιμή ρεκόρ, δηλαδή για το ποσό των 2,4 εκατομμυρίων δολαρίων σε κρυπτονόμισμα.

Όπως αναφέρει το Reuters, πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί μέχρι σήμερα για εικονικό ακίνητο.
Σε αντιστοιχία, το ποσό των 2,4 εκατ. δολαρίων αγγίζει τα 618.000 MANA που πλήρωσε η επενδυτική εταιρεία κρυπτονομισμάτων Tokens.com προκειμένου να αποκτήσει εικονική έκταση 565 τετραγωνικών μέτρων, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ίδιου του παιχνιδιού Decentraland.

Το εν λόγω οικόπεδο βρίσκεται στη συνοικία «Fashion Street» («Οδός Μόδας») και θα αξιοποιηθεί για εικονικές επιδείξεις μόδας, καθώς και για πώληση ρούχων για avatars.

Σημειώνεται ότι τον Ιούνιο, μια άλλη έκταση, πάλι του Decentraland, δόθηκε σε νέα ιδιοκτησία για 1,3 εκατομμύρια MANA, ένα ποσό που αντιστοιχούσε τότε σε 900.000 δολάρια.

Σε αυτή την περίπτωση, αγοραστής δημιούργησε ένα εικονικό εμπορικό κέντρο για την πώληση ψηφιακών ρούχων, Ωστόσο, σύμφωνα με όσα δημοσιεύονται στο Reuters, ο χώρος παραμένει άδειος.

Πάντως, όπως συμβαίνει και με άλλα κρυπτονομίσματα, η ισοτιμία του MANA παρουσιάζει διακυμάνσεις, ενώ μετά την μετονομασία της Facebook έως και σήμερα η τιμή του έχει αυξηθεί κατά περίπου 400%.

Τι είναι το Decentraland

Το Decentraland είναι ένα παιχνίδι προσομοίωσης, ένας εικονικός τρισδιάστατος χώρο –metaverse– όπου οι χρήστες μπορούν να αγοράζουν εκτάσεις, να μπαινοβγαίνουν σε κτίρια, να περιηγούνται και να συναντώνται με τα avatars άλλων χρηστών.

Τα περιβάλλοντα αυτά φέτος έγιναν δημοφιλή δεδομένου ότι η πανδημία ανάγκασε τους πολίτες να μείνουν στο σπίτι και να περνούν περισσότερο χρόνο μπροστά από τις οθόνες τους.

Σε συνέχεια αυτού, ο όρος metaverse έγινε ευρύτερα γνωστός προ εβδομάδων όταν η Facebook άλλαξε το όνομά της σε Meta Platforms για να δώσει βάση πλέον στην ανάπτυξη υπηρεσιών και προϊόντων, αλλά σε εικονική πραγματικότητα, ακολουθώντας την τάση.

Το Decentraland ανήκει σε ένα είδος metaverse στο οποίο οι συναλλαγές πιστοποιούνται με την τεχνολογία blockchain, την ίδια που χρησιμοποιείται και για τα κρυπτονομίσματα.

Οι χρήστες χρησιμοποιούν το κρυπτονόμισμα MANA του Decentraland για να αγοράζουν εκτάσεις στη μορφή NFT (Νon-Fungible Token, «μη ανταλλάξιμη μάρκα»), ένα είδος πιστοποιητικού γνησιότητας και ιδιοκτησίας σε ηλεκτρονική μορφή.

Αρκετοί είναι αυτοί που αγοράζουν εκτάσεις ως επένδυση, θεωρώντας ότι η αξία τους θα αυξηθεί μελλοντικά.

Διαβάστε ακόμα:

Τέλη κυκλοφορίας: Σχεδόν 74.000 ιδιοκτήτες θα πληρώσουν τα διπλά – Ποιοι θα λάβουν email

Ντράγκι – Μακρόν: Η Ιταλογαλλική Συνθήκη βοηθά την Ευρώπη

KKR και CVC εξετάζουν το ενδεχόμενο συνεργασίας για την εξαγορά της Telecom Italia