Είναι επίσημο: Η Microsoft θα συνεργαστεί με διάφορα κολέγια των ΗΠΑ, παρέχοντας πόρους σε μια προσπάθεια να βοηθήσει να τερματιστεί η έλλειψη εργαζομένων στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, αποκρούοντας κυβερνοεπιθέσεις.

Αυτό προκύπτει μέσω σχετικής ανακοίνωσης της εταιρείας την Πέμπτη 28/10.

Η εταιρεία πιστεύει ότι μπορεί να μειώσει κατά το ήμισυ την έλλειψη εργατικού δυναμικού της χώρας μέχρι το 2025.

Στόχος της είναι να βοηθήσει στην εκπαίδευση και την πρόσληψη 250.000 ατόμων για να ενισχυθεί το εργατικό δυναμικό της κυβερνοασφάλειας μέχρι τότε, σύμφωνα με το CNBC.

«Πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε μια σημαντική διαφορά, επιλύοντας την έλλειψη -κατά το ήμισυ- της εργασίας στον κυβερνοχώρο», δήλωσε ο Πρόεδρος της Microsoft Μπραντ Σμιθ σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, προσθέτοντας ότι «θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι ότι στους επόμενους 12-24 μήνες μπορούμε να αρχίσουμε να κάνουμε μια πραγματική τομή».

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα παράσχει δωρεάν πρόγραμμα σπουδών σε κολέγια όλης της χώρας, παρέχοντας εκπαίδευση σε καθηγητές 150 κολεγίων και δίνοντας υποτροφίες και πόρους σε 25.000 φοιτητές ως μέρος της προσπάθειας.

Ο Σμιθ είπε ότι τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από τη Microsoft δείχνουν ότι υπάρχει 1 ανοιχτή θέση εργασίας στον κυβερνοχώρο για περίπου κάθε 2 που πληρώνονται στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, από όλες τις διαθέσιμες θέσεις στις ΗΠΑ, περισσότερες από 1 στις 20 είναι μια θέση εργασίας που απαιτεί δεξιότητες κυβερνοασφάλειας.

Η Microsoft είπε ότι ο μέσος όρος απολαβών για τέτοιες θέσεις εργασίας είναι στα 105.800 δολάρια ετησίως και μπορεί να αφορούν από τη θέση του επικεφαλής της ασφάλειας πληροφοριών έως αυτές που απαιτούν συνδυασμό τεχνογνωσίας πληροφορικής και ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Εκτός από την αντιμετώπιση της έλλειψης εργατικού δυναμικού, ο Σμιθ είπε ότι μια εκστρατεία θα παίξει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση του κλάδου.

Διαβάστε ακόμη

Ταμείο Ανάκαμψης: Μέσα στον Νοέμβριο όλα έτοιμα για τα φθηνά δάνεια

Μπλοκαρισμένες λόγω οφειλών 6 στις 10 συντάξεις επαγγελματιών

G20: Καλές προθέσεις, ελάχιστες δεσμεύσεις στη Διακήρυξη για το κλίμα