Άλλη μία δικαστική διαμάχη στις ΗΠΑ αντιμετωπίζει η Microsoft, καθώς ιδιώτες gamers κατέθεσαν μήνυση εναντίον της, με σκοπό να σταματήσουν την εξαγορά της Activision Blizzard.

Σύμφωνα με το BBC, τη μήνυση κατέθεσαν σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Καλιφόρνια δέκα ιδιώτες, οι οποίοι θεωρούν ότι η εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft «θα καταπνίξει τον ανταγωνισμό στη βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών».

Όπως υπενθυμίζει το BBC, η μήνυση κατατέθηκε περίπου δύο εβδομάδες μετά την παρέμβαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου των ΗΠΑ, η οποία κατέθεσε αγωγή για να εμποδίσει την εξαγορά ύψους 69 δισ. δολαρίων –η οποία αν ολοκληρωθεί θα είναι η μεγαλύτερη που θα έχει γίνει στα videogame.

Στην καταγγελία τους, οι δέκα ιδιώτες αναφέρουν ακόμη ότι η εξαγορά θα δώσει στη Microsoft «υπερβολική ισχύ στην αγορά στη βιομηχανία των videogame», καθώς ο τεχνολογικός κολοσσός των ΗΠΑ θα μπορεί «να αποκλείει τους ανταγωνιστές, να περιορίζει την παραγωγή, να μειώνει τις επιλογές των καταναλωτών, να αυξάνει τις τιμές και να εμποδίζει περαιτέρω τον ανταγωνισμό».

Ανάλογες ανησυχίες έχει εκφράσει και η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ, καθώς πριν δύο εβδομάδες ανέφερε ότι η Activision Blizzard είναι μία από τις λίγες κορυφαίες εταιρείες που αναπτύσσουν βιντεοπαιχνίδια υψηλής ποιότητας για πολλές συσκευές.

Μετά την παρέμβαση της Επιτροπής, ο πρόεδρος της Microsoft, Μπραντ Σμιθ, δήλωσε ότι η εταιρεία εξακολουθεί να πιστεύει ότι «η συμφωνία για την εξαγορά θα επεκτείνει τον ανταγωνισμό και θα δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες για τους παίκτες και τους δημιουργούς παιχνιδιών».

Η Microsoft έχει ανακοινώσει ότι αν ολοκληρωθεί η εξαγορά, το «Call of Duty», το οποίο αναπτύσσει η Activision Blizzard, θα είναι διαθέσιμο στο Nintendo για δέκα χρόνια, ενώ μια παρόμοια προσφορά έχει γίνει και για τη Sony, δημιουργό του PlayStation.

Εξάλλου, όπως ανέφερε το Reuters σε πρόσφατο δημοσίευμά του, το γεγονός ότι η Microsoft προσπαθεί να εντάξει στο Xbox το «Call of Duty» έχει προκαλέσει ανησυχίες σε ό,τι αφορά τον ανταγωνισμό, αλλά ακόμη και αν δεν καταφέρει κάτι τέτοιο, είναι πολύ πιθανό να προχωρήσει στην εξαγορά του Netflix, καθώς μια τέτοια κίνηση θα έχει στρατηγική σημασία για τον τεχνολογικό κολοσσό.

Σύμφωνα με το BBC, νομικές κινήσεις ενάντια στην εξαγορά έχουν γίνει επίσης στην ΕΕ και τη Βρετανία, ενώ στις ΗΠΑ πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες δικαστικές διαμάχες που έχουν προκύψει μετά την υπόσχεση του Τζο Μπάιντεν να λάβει πιο ισχυρά μέτρα κατά των μονοπωλιακών πρακτικών.

Διαβάστε ακόμη

Βασίλης Τερλέγκας: Από το ιδιωτικό νησί στο… ηλεκτρονικό σφυρί (pics)

H μία και μοναδική Villa d’Este φέρνει τα Χριστούγεννα στη λίμνη του Κόμο

Γερμανία: Η ΕΕ να θέσει την Twitter υπό παρακολούθηση – Αλλοπρόσαλλη η συμπεριφορά του Ελον Μασκ