Η εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης OpenAI προσκαλεί τους χρήστες να εντοπίσουν τυχόν λάθη και σφάλματα που υπάρχουν στην πιο viral εφαρμογή των τελευταίων μηνών, στο ChatGPT και το GPT-4, έναντι σημαντικών χρηματικών ανταμοιβών.  

Πιο συγκεκριμένα, μόλις πριν από λίγες ημέρες, η OpenAI ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός προγράμματος με την ονομασία «Bounty Bug» μέσω του οποίου καλεί τα άτομα να αναφέρουν ευπάθειες, σφάλματα ή ελαττώματα ασφαλείας που βρίσκουν στα συστήματα της εταιρείας.

Η εταιρία αποκάλυψε ακόμη, πως θα προσφέρει χρηματικές ανταμοιβές που θα κυμαίνονται από 200 δολάρια για ευρήματα «χαμηλής σοβαρότητας» έως και 20.000 δολάρια για «εξαιρετικές ανακαλύψεις». 

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το BusinessInsider, η OpenAI δήλωσε πως αποφάσισε να δημιουργήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα πιστεύοντας πως η «διαφάνεια και η συνεργασία» είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση των «τρωτών σημείων και ελαττωμάτων» που προκύπτουν με οποιαδήποτε περίπλοκη τεχνολογία.

Σημειώνεται ακόμη, πως τον περασμένο μήνα, ο πρόεδρος και συνιδρυτής της OpenAI, Γκρεγκ Μπρόκμαν, μέσα από ένα tweet του, αποκάλυψε την έναρξη του εν λόγω προγράμματος.

Προκειμένου να διαχειριστεί τη διαδικασία υποβολής και ανταμοιβών, η OpenAI συνεργάζεται με την Bugcrowd, μια πλατφόρμα που συνδέει τις εταιρείες με ένα πλήθος ερευνητών ασφάλειας. Σύμφωνα με τη σελίδα της OpenAI, οι νέες υποβολές απορρίπτονται ή γίνονται δεκτές εντός δύο ωρών. Επτά αναφορές προβλημάτων έχουν ήδη επιβραβευτεί.

Διαβάστε ακόμα: 

Τα 4 μεγάλα επιχειρηματικά στοιχήματα του Γιάννη Αντετοκούνμπο 

Ποιες προκλήσεις θα αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση στην Οικονομία 

Όμιλος Quest: Τα «χρυσά» deals που έχτισαν το «οικοδόμημα» του 1 billion plus (pic)