search icon

Τεχνολογία

Tesla: Γιατί δικηγόροι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το Autopilot (vid)

Ειδικοί στα ατυχήματα με μοτοσικλέτες φέρνουν το θέμα των ατυχημάτων με αυτόματο πιλότο στην πρώτη γραμμή

Τα δυστυχήματα με αφορμή το σύστημα Autopilot της Tesla έχουν πληθύνει επικίνδυνα με αποτέλεσμα να υπάρχει αναστάτωση, ιδιαίτερα ανάμεσα στους αναβάτες μοτοσικλέτας. Θυμίζουμε ότι τα τελευταία περιστατικά στην Αμερική είχαν να κάνουν με σύγκρουση αυτοκινήτου Tesla με μοτοσικλέτα τη στιγμή που το ηλεκτρικό όχημα χρησιμοποιούσε το σύστημα αυτόματου πιλότου.

Πέρυσι έγινε το πρώτο βήμα από την Επιτροπή Ασφάλειας στις ΗΠΑ στέλνοντας ένα γράμμα στην Ένωση Μοτοσικλετιστών Αμερικής αναφέροντας ότι οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για τους μοτοσικλετιστές αν το θέμα της ανίχνευσης στα οχήματα με αυτόματο πιλότο δεν ξεκαθαριστεί νωρίς.

Για την ώρα δεν έχουμε κάποια δραστική αλλαγή στη νομοθεσία ή στον τρόπο που λειτουργεί το σύστημα και τα ερωτήματα είναι εύκολα.

«Αν δεν μπορεί το σύστημα να ανιχνεύσει μια μοτοσικλέτα, θα μπορεί να δει έναν πεζό; Θα μπορεί να δει ένα μικρό παιδί; Θα μπορεί να δει ένα ζώο;», αναφέρει ο Eric Stine, δικηγόρος αναβατών μοτοσικλέτας.

Από τη μεριά του ο Rob Dingman, Πρόεδρος της Ένωσης Μοτοσικλετιστών Αμερικής, πρόσθεσε: «Οι μοτοσικλετιστές έχουν συνηθίσει να ακούν τη φράση ‘συγνώμη δεν σε είδα’ από εκείνους που προκαλούν ατύχημα. Τώρα έχουμε αρχίσει να ακούμε τη φράση ‘συγνώμη το αυτοκίνητό μου δεν σε είδε’. Αυτό είναι απαράδεκτο».

Διαβάστε ακόμη 

Ελληνικό: Πρόσκληση σε εργολάβους για το εμπορικό κέντρο της Βουλιαγμένης, ύψους 350 εκατ.  

TUI: Ελλάδα και Μαγιόρκα «πρωταθλήτριες» το φετινό φθινόπωρο  

Ο τύπος με τα χαϊμαλιά, η νέα εξαγορά της Google στην Ελλάδα, οι εκπλήξεις της Reds και οι νέες μάχες των εργολάβων

Exit mobile version