Τα ελληνικά νησιά και η Μαγιόρκα είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι στο τέλος της φετινής θερινής περιόδου, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού τουριστικού οργανισμού. Μάλιστα η TUI Γερμανίας, σύμφωνα με τους επιτελείς της στο Αννόβερο, βλέπει πλέον ως ολοένα και πιο δημοφιλή τάση τις διακοπές για τους Ευρωπαίους με το ξεκίνημα του φθινοπώρου.

Μαγιόρκα και Ελλάδα επωφελήθηκαν τα μάλα φέτος το φθινόπωρο, την περίοδο Σεπτεμβρίου- Οκτωβρίου και όπως αναφέρεται σχετικά «οι κρατήσεις δεν έγιναν σε αντικατάσταση των άλλων (θερινών) μηνών διακοπών, αλλά οι επισκέπτες είτε έκλεισαν ένα ακόμη ταξίδι είτε παρέτειναν για μερικές ακόμη ημέρες την περίοδο των διακοπών τους, τις οποίες είχαν ήδη προγραμματίσει για τα τέλη του καλοκαιριού».

Ειδικά για τη χώρα μας, για την οποία η TUI εκτιμά φέτος ότι θα ξεπεράσει το ορόσημο των 3 εκατομμυρίων ταξιδιωτών από όλες τις ευρωπαϊκές αγορές όπου δραστηριοποιείται (σ.σ. κι όχι μόνο από τη Γερμανία), πολλά νησιά αλλά και προορισμοί στην ηπειρωτική Ελλάδα παρουσίασαν υψηλές πληρότητες τόσο για το μήνα Σεπτέμβριο όσο και για τον Οκτώβριο. Στη Μαγιόρκα η αξία των κρατήσεων για τον όμιλο ξεπέρασε σε νούμερα μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, τις επιδόσεις προ κορωνοϊού, το 2019, με αύξηση 10% τις τελευταίες εβδομάδες του Σεπτεμβρίου, ψηλότερα από ποτέ.

Με δεδομένες τις υψηλές επιδόσεις φέτος κι ενώ οι τουριστικοί φορείς σε όλη την Ευρώπη εκφράζουν ανησυχία για τον αντίκτυπο που θα έχει ο φετινός χειμώνας -ελέω ενεργειακού, ακρίβειας και πληθωριστικών πιέσεων- στις τσέπες των Ευρωπαίων, ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός οργανισμός της Ευρώπης έχει ήδη αρχίζει να προωθεί για μέσα στο Νοέμβριο, έως τις 28/11, εκπτώσεις και προσφορές για τη σεζόν του 2023, τονίζοντας ότι «όσο πιο νωρίς τόσο πιο φθηνά». Ειδικά για τους προορισμούς του πολύ δημοφιλούς προϊόντος «Ηλιος και Θάλασσα» που αφορά και τα ελληνικά νησιά αναφέρεται τώρα ότι «όσοι εξασφαλίσουν τις διακοπές τους το 2023 εγκαίρως, θα κάνουν κράτηση στο ξενοδοχείο των… ονείρων τους και θα έχουν πλήρη έλεγχο των τιμών», χωρίς να ανησυχούν για τα επίπεδα τιμών αλλά και διαθεσιμότητας.

Ενδεικτικά, όπως αναφέρεται οι εκπτώσεις έως τις 28 Νοεμβρίου για κρατήσεις που θα γίνουν για τη σεζόν του 2023 (από 1η Απριλίου έως 31 Οκτωβρίου 2023) μπορεί να φτάνουν έως το 40% για όλες τις κατηγορίες ταξιδιωτών, συμπεριλαμβανομένων και οικογενειακών «πακέτων» με αεροπορικά εισιτήρια και κρατήσεις ξενοδοχείων για διαμονή τριών και πλέον διανυκτερεύσεων. Οι εκπτώσεις στα πακέτα για κρατήσεις που θα γίνουν τώρα ισχύει και για τους ελληνικούς προορισμούς- σε Κέρκυρα (κεντρική φωτό κειμένου), Κρήτη, Κω, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Ρόδο κ.ά.- φθάνοντας έως το 40% ανάλογα και με τη διάρκεια των διακοπών.

Οι προσφορές περιλαμβάνουν ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο ξενοδοχείων με τις αλυσίδες ξενοδοχείων Robinson, TUI Blue, TUI Magic Life, TUI Suneo, RIU Hotels και TUI Kids Club.

Διαβάστε ακόμη: 

Ελληνικό: Πρόσκληση σε εργολάβους για το εμπορικό κέντρο της Βουλιαγμένης, ύψους 350 εκατ.

Πλειστηριασμοί: Η ώρα της κρίσης για 3+1 «επώνυμα» σφυριά (pics)

ΔΕΣΦΑ: Σε ΔΕΠΑ, Μυτιληναίο και ΜΕΤ τα πρώτα 18 slots της Ρεβυθούσας