Τεχνολογία

Τιμ Κουκ: Tο Apple Watch έχει σχεδιαστεί για να αντικαταστήσει τα κλειδιά του αυτοκινήτου

  • newsroom


Μια έκρηξη νέων εφαρμογών ειδικά σχεδιασμένων για το Apple Watch διαμηνύει ο CEO της Apple Τιμ Κουκ υποστηρίζοντας πως θα συμβάλει στη δημιουργία μιας νέας κατηγορίας best seller προϊόντων.

Μια έκρηξη νέων εφαρμογών ειδικά σχεδιασμένων για το Apple Watch διαμηνύει ο CEO της Apple Τιμ Κουκ υποστηρίζοντας πως θα συμβάλει στη δημιουργία μιας νέας κατηγορίας best seller προϊόντων, όπως ακριβώς συνέβη με το iPod ή με το iPhone.

«Το ρολόι έχει σχεδιαστεί για να είναι σε θέση να αντικαταστήσει τα κλειδιά του αυτοκινήτου και τα άκομψα, μεγάλα τηλεχειριστήρια που χρησιμοποιούνται με πολλά οχήματα», δήλωσε ο CEO της Apple σε συνέντευξή του στην Telegraph προσθέτοντας πως αυτό θα μπορούσε να είναι μια σημαντική εξέλιξη, που ενισχύει την άποψη ότι η Apple κοιτάζει σφαιρικά την αγορά του αυτοκινήτου.

Ακόμα μια βασική λειτουργία του Apple Watch θα είναι η αξιοποίηση νέων τεχνολογιών για τη βελτίωση της υγείας των χρηστών. Θα παρακολουθεί, για παράδειγμα, τον καρδιακό ρυθμό αυτού που το φοράει, αλλά ο Τιμ Κουκ τόνισε ότι η λειτουργία του στο κομμάτι αυτό θα είναι πολύ πιο περίπλοκη.

Η Apple έχει προγραμματίσει για τις 9 Μαρτίου (στις 8 το βράδυ ώρα Ελλάδας) εκδήλωση παρουσίασης του Apple Watch, το οποίο αναμένεται να βγει στα καταστήματα μέχρι τον Απρίλιο, ενώ δεν αποκλείεται η μέρα εκείνη να έχει «και κάτι ακόμα», όπως συνήθιζε να λέει επί σκηνής ο Στιβ Τζομπς.