Τουρισμός

FedHATTA: «Ασφαλές άνοιγμα» του τουρισμού στην Ευρώπη από την Κομισιόν

  • newsroom


Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες σημειώνουν ότι με αυτό τον τρόπο διευκολύνεται η ελεύθερη κυκλοφορία εντός της Ε.Ε. στο ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό

Η ομοσπονδία των ταξιδιωτικών πρακτόρων της Ελλάδας, FedHATTA, χαιρετίζει με αισιοδοξία τα νέα μέτρα που καθόρισε σε νέα της ανακοίνωση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με σκοπό να επιταχύνει τον ρυθμό με τον οποίο θα ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος στον τουρισμό, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της.

Εστιάζοντας στο ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό, το οποίο θα αποδεικνύει ότι ένας ταξιδιώτης έχει εμβολιαστεί κατά του Covid-19, είτε έχει λάβει αρνητικό αποτέλεσμα στο τεστ ελέγχου, είτε έχει αναρρώσει από τον ιό, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες σημειώνουν ότι με αυτό τον τρόπο διευκολύνεται η ελεύθερη κυκλοφορία εντός της Ε.Ε.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λύσανδρος Τσιλίδης δήλωσε ότι το αποτέλεσμα αυτών των μέτρων είναι να δημιουργηθεί κλίμα ασφάλειας σε όλη την Ευρώπη, ως μια Ενιαία Τουριστική Αγορά. Είμαστε αισιόδοξοι, γιατί συστηματοποιείται μια τακτική που επιτρέπει τη σαφήνεια σχετικά με την ανάκαμψη του τουρισμού, ανάφερε.

Διαβάστε ακόμα:

ΤτΕ: Πώς διαμορφώθηκε το ταμειακό έλλειμμα το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου

PwC: Πώς οι ελληνικές εταιρείες προσέλκυσαν κεφάλαια 6 δισ. ευρώ το 2020

Μαρίνα Ραφαήλ: H Ελληνίδα κληρονόμος των Swarovski αποκαλύπτει το μυστικό της επιτυχίας