search icon

Τουρισμός

ΦΠΑ, υγειονομικά πρωτόκολλα και επιδότηση εργασίας τα 3 σημεία για την επανεκκίνηση στον τουρισμό

Τι πρέπει να γίνει και που πρέπει να δοθεί έμφαση σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Γιάννη Ρέτσο

Τα τρία σημεία για την επανεκκίνηση στον τουρισμό θέτει με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Γιάννης Ρέτσος, με το δεδομένο ότι τα καταλύματα δε θα μπορέσουν να λειτουργήσουν τουλάχιστον έως 31/5.

Σύμφωνα με τον κ. Ρέτσο σε αυτό το ‘’αμήχανο’’ όπως το χαρακτηρίζει, διάστημα που διανύουμε μεταξύ αδράνειας, απραγίας επιχειρήσεων και εργαζομένων και προετοιμασίας για επανεκκίνηση είναι λογικό, η πρωτόγνωρη κατάσταση, αλλά και η αβεβαιότητα για το αύριο, να δημιουργεί ένα εκκρεμές που κινείται από το φόβο έως τη δημιουργία προσδοκιών.

Τα τρία σημεία όπου θα πρέπει να δοθεί έμφαση είναι τα εξής:

-να αποφασιστούν πρωτόκολλα λειτουργίας μεταφορών και τουριστικών επιχειρήσεων ρεαλιστικά, εφαρμόσιμα και βιώσιμα.

-να μειωθεί ο ΦΠΑ στο σύνολο του τουρισμού, ώστε να προκύψει το εργαλείο ανάκτησης μέρους της παγκόσμιας πίτας, σε συνδυασμό και με το ισχυροποιημένο brand της χώρας.

-να επιδοτηθεί η εργασία, έτσι ώστε να διατηρηθούν όσο περισσότερες θέσεις γίνεται και να μην καλλιεργηθεί νέα κουλτούρα επιδοτούμενων ανέργων. Η τουριστική αγορά αναμένει τις θετικές πρωτοβουλίες, θα στηρίξει τη λογική του burden sharing (της κατανομής των βαρών) και θα είναι σύσσωμη παρούσα στην προσπάθεια για την επόμενη μέρα!

Ο κ. Ρέτσος σχολιάζει ακόμη ότι «η απόλυτα πετυχημένη έως σήμερα διαχείριση της κατάστασης από την πολιτεία, υγειονομικά και από άποψη μέτρων, δεν μπορεί να σταματήσει εδώ. Τώρα είναι η στιγμή, πιο επιτακτική από ποτέ, να δοθεί το στίγμα της επόμενης μέρας και να αποδειχθεί πόσο ρεαλιστική και γρήγορη μπορεί να είναι η επάνοδος στην οικονομική κανονικότητα».

Exit mobile version