Τουρισμός

Οργανισμός Τουρισμού Ρωσίας: «Η Ελλάδα είναι έτοιμη για θεωρήσεις εντός 48 ωρών»

  • newsroom


Οι Αρχές λαμβάνουν υπόψη όλες τις απαιτήσεις της συμφωνίας Σένγκεν, επιδιώκοντας ταυτόχρονα αύξηση της διάρκεια παραμονής των τουριστών στη χώρα, εξ ου και από αυτή την Άνοιξη, οι περισσότεροι τουρίστες έχουν ήδη λάβει θεωρήσεις τριών ετών

Mε τίτλο:«Rosturism: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να εκδίδει θεωρήσεις εντός 48 ωρών», το ειδησεογραφικό ρωσικό Πρακτορείο Rusnovosti προβάλλει δηλώσεις του Επικεφαλής της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού -Rosturism, Όλεγκ Σαφόνοφ, ο οποίος τονίζει ότι «η Ελλάδα είναι έτοιμη για να εκδίδει θεωρήσεις εντός 48 ωρών» καθώς και ότι «οι Προξενικές Αρχές της έχουν αυξήσει το προσωπικό σε όλη τη χώρα, για επιτάχυνση της διαδικασίας».

Ο κ.Σαφόνοφ επισημαίνει ότι η Rosturism διαπραγματεύεται με τουριστικές αρχές δυτικών χωρών, σχετικά με το ζήτημα της όσο το δυνατόν συντομότερης έκδοσης θεωρήσεων για τους Ρώσους πολίτες, προσθέτοντας: «Ενδιαφερόμαστε να δημιουργηθεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον για τους τουρίστες μας. Τέτοιου είδους εργασίες πραγματοποιούνται. Συζητήσαμε σχετικές δυνατότητες με Δυτικούς συναδέλφους.

Οι Έλληνες προσέλαβαν επιπλέον άτομα για την έκδοση θεωρήσεων εντός μίας ή δύο ημερών.»

Τονίζει επίσης ότι η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τουρισμού πραγματοποιεί συνομιλίες και για τη μείωση του κόστους των θεωρήσεων, σημειώνοντας, ότι τους πιο ευνοϊκούς όρους προτείνει η Βουλγαρία.

«Ένα από τα πιο σημαντικά μέτρα για την αύξηση του αριθμού των τουριστών είναι η απλούστευση των διαδικασιών θεώρησης και η μείωση του κόστους των θεωρήσεων. Κάθε χώρα αποφασίζει μόνη της.

Αυτή την κατεύθυνση ακολούθησε η Βουλγαρία. Προσφέρουν ειδικές συνθήκες και δωρεάν θεωρήσεις για παιδιά κάτω των 6 ετών, ενώ εξετάζουν το ενδεχόμενο μείωσης του κόστους των θεωρήσεων μακράς διάρκειας για τους ενήλικες», αναφέρει ο Όλεγκ Σαφόνοφ, με το Πρακτορείο να σημειώνει, ότι «η αύξηση του προσωπικού στις Προξενικές Αρχές της Ελλάδας στη Ρωσία θα προσελκύσει περισσότερους Ρώσους τουρίστες στην χώρα»Σύμφωνα με το Πρακτορείο, τα ανωτέρω επιβεβαίωσε το Γραφείο ΕΟΤ της Ελλάδας στη Ρωσία και τις χώρες ΚΑΚ, αναφέροντας: «Οι Προξενικές Αρχές της Ελλάδας κάνουν ό, τι είναι δυνατόν για να μεγιστοποιήσουν την προσέλκυση τουριστών. Αυξήθηκε το προσωπικό και ανοίγουν επιπλέον κέντρα θεωρήσεων στη Ρωσία. Στο πλαίσιο του Αφιερωματικού Έτους, η Ελλάδα αναμένει μεγαλύτερο αριθμό Ρώσων τουριστών και ελπίζει να επαναλάβει το ρεκόρ του 2013, όταν ο αριθμός έφτασε σχεδόν τους 1,5 εκατομμύρια τουρίστες. Οι ελληνικές αρχές, προκειμένου να αυξήσουν τη ροή τουριστών από τη Ρωσία, είναι έτοιμες να εκδίδουν θεωρήσεις μακράς διάρκειας.

Οι Αρχές λαμβάνουν υπόψη όλες τις απαιτήσεις της συμφωνίας Σένγκεν, επιδιώκοντας ταυτόχρονα αύξηση της διάρκεια παραμονής των τουριστών στη χώρα, εξ ου και από αυτή την Άνοιξη, οι περισσότεροι τουρίστες έχουν ήδη λάβει θεωρήσεις τριών ετών.

Ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων της Ρωσίας Ντμίτρι Γκόριν ανέφερε, ότι την τρέχουσα θερινή περίοδο δημοφιλείς προορισμοί είναι η Ελλάδα, η Βουλγαρία, η Κύπρος, καθώς και χώρες της Νότιο-Ανατολικής Ασίας, σημειώνοντας, ότι «η κίνηση των πωλήσεων θερινών τουριστικών πακέτων είναι πολύ δραστήρια, με το ποσοστό τον Φεβρουάριο να παρουσιάζει αύξηση κατά 20-30%, σε σχέση με πέρυσι».

Τις ανωτέρω δηλώσεις του επικεφαλής της Rosturism προβάλλουν ήδη στις ιστοσελίδες τους η Κομμερσάντ, το ΤΑΣΣ και η Vzglyad.ru με τίτλο: «Ο επικεφαλής της Rosturism ανέφερε την ετοιμότητα της Ελλάδας να εκδίδει θεωρήσεις εντός 48 ωρών», καθώς και η Lenta.ru, με τίτλο: «Η Ελλάδα θα αρχίσει να εκδίδει θεωρήσεις στους Ρώσους μέσα σε μία ημέρα».Εν ολίγοις, η επίσημη Ρωσία, δια της αρμόδιας τουριστικής αρχής Rosturism, μας κάνει απίστευτη αβάντα και καλά είναι όλοι οι εμπλεκόμενοι στον ελληνικό τουρισμό να κάνουν τα πάντα για να ανταποκριθούν…Ειδικευμένοι υπάλληλοι στο Προξενείο της Μόσχας.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του Τornos Νews, το από καιρού αναμενόμενο “θαύμα”, φαίνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη! Αυτές τις μέρες εμφανίστηκαν στη Μόσχα οι πρώτοι υπάλληλοι αποσπασμένοι από την Αθήνα προκειμένου να στελεχωθεί το Γενικό Προξενείο για την ταχύτερη, το δυνατόν έκδοση των βιομετρικών θεωρήσεων. Μεταξύ αυτών μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μας, βρίσκονται και υπάλληλοι εξειδικευμένοι στα μηχανογραφικά συστήματα, οι οποίοι και προχωρούν σε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες, έστω και με τα διαθέσιμα λογισμικά, που θεωρούνται πεπερασμένων δυνατοτήτων.

Σε κάθε περίπτωση, είναι μία θετική αρχή, μολονότι έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μέχρις ότου πούμε ότι διασφαλίζουμε τον απαραίτητο αριθμό υπαλλήλων που θα μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες της περιόδου…

Απόρρητο Απόρρητο