«Προσβλέποντας στις καλύτερες ημέρες που θα έρθουν και με τις συντονισμένες και μεθοδικές ενέργειές μας, καθώς και με τη λήψη εξειδικευμένων και στοχευμένων μέτρων, προετοιμαζόμαστε για την επανεκκίνηση της τουριστικής σεζόν, με περιπατητικές διαδρομές και πεντακάθαρη επιφάνεια 17.630 στρεμμάτων, με καρποφόρα δένδρα ή και με δασικές εκτάσεις. Με τα τωρινά δεδομένα της πανδημίας, η έναρξη λειτουργίας του ξενοδοχειακού μας συγκροτήματος έχει μετατεθεί για την 20η Μαΐου 2020 (εκτός και αν υπάρξουν νεότερες οδηγίες της κυβέρνησης), ημερομηνία που το Πόρτο Καρράς θα συνεχίσει να προσφέρει τις πάντα εξαιρετικές υπηρεσίες του στην μακρόχρονα πιστή πελατεία του και σε όλους τους λάτρεις της μοναδικότητάς του».

Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Στέγγος, ενημερώνοντας συνεργάτες και πελάτες για τις ενέργειες στο συγκρότημα του Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική, με αφορμή την κρίση του κορωνοϊού και τις νέες συνθήκες όπως έχουν διαμορφωθεί μέχρι σήμερα.

«Σας ευχαριστούμε για τη διαχρονική εμπιστοσύνη σας στο Πόρτο Καρράς και για τις σχεδόν μηδενικές ακυρώσεις κρατήσεων» επισημαίνει μεταξύ άλλων, η διοίκηση του συγκρότηματος, ευχόμενη  σε όλους «καλή υγεία και σύντομα να συναντηθούμε με μια πλήρη επαναφορά στην κανονικότητα. Mέχρι τότε να είστε καλά, μείνετε ασφαλείς!».

Όπως επισημαίνεται, στο συγκρότημα τίθεται ως άμεση προτεραιότητα η ασφάλεια όλων, πελατών, προσωπικού και συνεργατών.

«Αν και η περιοχή της Χαλκιδικής και ιδιαίτερα της Σιθωνίας δεν έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής (26/3/2020) κανένα κρούσμα του ιού, το Πόρτο Καρράς έχει συμμορφωθεί από την πρώτη στιγμή με τις επίσημες οδηγίες των πολιτικών και υγειονομικών αρχών της χώρας μας.

  1. Με πλήρη επίγνωση της εξέλιξης της υγειονομικής κρίσης στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας και παγκοσμίως, θεωρήσαμε καθήκον μας, στα πλαίσια κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης, να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε προληπτικό πρόγραμμα υγειονομικής θωράκισης της περιοχής και των εγκαταστάσεων του ξενοδοχειακού μας συγκροτήματος με τη λήψη μέτρων ως εξής: Για όσο διάστημα τα ξενοδοχεία του συγκροτήματός παραμένουν κλειστά, αφενός λόγω της εποχικότητας και αφετέρου λόγω των υπουργικών αποφάσεων (ισχύει επίσημη αναβολή έναρξης λειτουργίας όλων των εποχιακών ξενοδοχείων έως την 1η Μαΐου 2020) η καθημερινότητα στο συγκρότημα συνεχίζει να εξυπηρετείται από προσωπικό ασφαλείας, ακολουθώντας όλα τα μέτρα προστασίας.
  2. Το τεχνικό τμήμα του συγκροτήματος σε συνεργασία με άριστα εξειδικευμένες και πιστοποιημένες εταιρίες έχει καταρτίσει σχετικό πρόγραμμα και έχει πραγματοποιήσει και συνεχίζει να πραγματοποιεί σε τακτά χρονικά διαστήματα και για όσο διάστημα χρειάζεται, τις απαιτούμενες απολυμάνσεις, απεντομώσεις, ψεκασμούς, υγειονομικές επεμβάσεις σε δίκτυα νερού κ.λπ. σε όλους τους χώρους του συγκροτήματος (δωμάτια πελατών, κοινόχρηστους χώρους ξενοδοχείων, συνεδριακές αίθουσες εντός και εκτός των ξενοδοχείων, κουζίνες, εστιατόρια, bars, πισίνες εξωτερικές και εσωτερικές, μονάδα αφαλάτωσης, βιολογικό καθαρισμό, γκολφ, οινοποιείο, μαρίνα, γραφεία κεντρικής διοίκησης, spa κ.λπ.).
  3. H συντήρηση και βελτίωση των εγκαταστάσεων και υποδομών του συγκροτήματος στο σύνολό τους συνεχίζεται παρά τις δυσκολίες που δημιουργούν οι απαγορεύσεις μετακίνησης και η προτεραιότητα στην αυτοπροστασία όλων, έχοντας πάντα στόχο να είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι κατά την έναρξη λειτουργίας μας, παρέχοντας, με την ίδια πάντα φροντίδα και αίσθημα ευθύνης τις εγκαταστάσεις μας και τις υπηρεσίες μας στους πελάτες μας, εξασφαλίζοντάς τους, ακόμη πιο πολύ, συνθήκες άνεσης και ασφαλούς διαμονής.
  4. Μελετάται ήδη και γίνεται αρχική προετοιμασία υλικού για την υιοθέτηση των μέτρων που έχει αποστείλει ο ΕΟΔΥ στα ξενοδοχεία όλης της χώρας, εφόσον κατά την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας μας το μήνα Μάιο 2020, ισχύει η τωρινή οδηγία (ή έχει δοθεί νέα), ώστε να μπορούν αυτά να εφαρμοσθούν άμεσα (απομόνωση χώρων, οδηγίες υγιεινής και σωστού πλυσίματος χεριών, αποφυγή επαφών και σε ποιες περιπτώσεις, χρήση μασκών και γαντιών, μειωμένη παρουσία προσωπικού κ.ά.), ακόμη και για την περίπτωση που κριθούν απαραίτητα μόνο για καθαρά προληπτικούς λόγους.
  5. Μελετάται και γίνεται αρχική προετοιμασία ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα, είτε ως ανταπόκριση στις επίσημες οδηγίες των αρχών είτε για καθαρά προληπτικούς και ψυχολογικούς λόγους, η εφαρμογή των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης σε χώρους του ξενοδοχειακού μας συγκροτήματος και ιδιαίτερα σε εκείνους που συγκεντρώνουν μεγάλη συμμετοχή πελατών (αύξηση ωραρίου λειτουργίας επισιτιστικών outlets, αραίωση τραπεζιών και καθισμάτων όπου είναι εφικτό, έλεγχος εισόδου από κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό, αλλαγή λειτουργικότητας κοινόχρηστων χώρων κ.λ.π.), εφόσον βέβαια με τη συνεχή παρακολούθηση και μελέτη των εξελίξεων και συνθηκών της υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού, θεωρηθούν χρήσιμα και απαραίτητα, οπότε και θα συγκεκριμενοποιηθούν στις λεπτομέρειές τους, πριν την οποιαδήποτε εφαρμογή τους και με αξιοποίηση κατάλληλα εκπαιδευμένου για τον σκοπό αυτό προσωπικού μας.

Η πρωτόγνωρη αυτή παγκόσμια υγειονομική κρίση είναι βέβαιο πως κάποια στιγμή θα τελειώσει και η επιθυμία για διακοπές θα επιστρέψει δυναμικότερα», αναφέρεται στην επιστολή.