Εχοντας ήδη τις υψηλές επιδόσεις του 5άστερου NYX Esperia Athens της οδού Σταδίου, οι Ισραηλινοί της Fattal διεκδικούν τη διεύρυνση της παρουσίας τους στο κέντρο της Αθήνας.
Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία, η οποία στις αρχές Σεπτεμβρίου έκανε και το μεγάλο «άνοιγμα» στην αγορά της Θεσσαλονίκης με το ολοκαίνουριο 4 αστέρων NYX Ηotel Thessaloniki, έχει βάλει στο ραντάρ της και τους συνεχιζόμενους διαγωνισμούς μακροχρόνιας παραχώρησης που βγαίνουν στην αγορά το τελευταίο διάστημα. Αλλωστε, ο όμιλος έχει ήδη τη (θετική) εμπειρία από το πρώην Εσπέρια, νυν ΝΥΧ Esperia Αthens επί της οδού Σταδίου, το οποίο έχει μισθώσει στο πλαίσιο του διαγωνισμού του e -ΕΦΚΑ με μακροχρόνια παραχώρηση και στον πρώτο χρόνο πλήρους λειτουργίας έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες της διοικητικής ομάδας με πολύ υψηλές πληρότητες και υψηλές οικονομικές επιδόσεις: Πιο συγκεκριμένα, το ξενοδοχείο είχε για το 2024 συνολικό τζίρο που άγγιξε τα 15 εκατ. ευρώ– για την ακρίβεια 14,93 εκατ. ευρώ και κερδοφορία μετά από φόρους της τάξεως των 2,86 εκατ. ευρώ. Σημειωτέον ότι τα νούμερα του 2024 δεν είναι συγκρίσιμα με αυτά του 2023, χρονιά κατά την οποία το NYX Esperia Athens δεδομένου ότι άνοιξε μέσα στο καλοκαίρι είχε κύκλο εργασιών 4,16 εκατ. ευρώ και ζημιές 2,55 εκατ. ευρώ λόγω και του εκτεταμένου επενδυτικού προγράμματος.
Τα νούμερα έρχονται σε συνέχεια των υψηλών πληροτήτων για το ξενοδοχείο επί της οδού Σταδίου 22 στη θέση του ιστορικού Εσπέρια, που συνεχίζονται και φέτος, ακόμη και μέσα στο φθινόπωρο, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, εξ’ ου και το περαιτέρω ενδιαφέρον των Ισραηλινών για την ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας: Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Ισραηλινοί διεκδίκησαν πολύ πρόσφατα, χωρίς ωστόσο το επιθυμητό αποτέλεσμα, ένα ακόμη ακίνητο σε διαγωνισμό κλειστών προσφορών του e -EΦΚΑ, αυτόν για το εμβληματικό ακίνητο επί της οδού Κολοκοτρώνη 4, στην καρδιά της Αθήνας, το οποίο κατέληξε, ως γνωστόν, με υψηλότερη προσφορά στον όμιλο Τορνιβούκα από τη Θεσσαλονίκη.
Πάντως και το νέο εγχείρημα (σ.σ. από τις αρχές Σεπτεμβρίου) στη συμπρωτεύουσα για το NYX Ηotel Thessaloniki από τη ‘’Leonardo Hotels & Resorts Mediterranean’’, η οποία από το 2017 έχει αναλάβει την ανάπτυξη του ομίλου Fattal Hotels σε Ελλάδα και Κύπρο «τρέχει» και αυτό με υψηλές πληρότητες, έχοντας αξιοποιήσει το πρώτο διάστημα της λειτουργίας του και τις υψηλές πληρότητες άνω του 90% λόγω της ΔΕΘ. Το ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης αποτέλεσε επένδυση ύψους 25 εκατ. ευρώ, με τον όμιλο να έχει επενδύσει ήδη πάνω από 100 εκατ. ευρώ στη χώρα μας σε τέσσερις μονάδες σε Ρόδο, Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ναύπλιο, ενώ επίκειται και μία ακόμη εξαγορά, εκτός απροόπτου, στη Χαλκιδική.
Ο όμιλος Fattal έχει ένα χαρτοφυλάκιό του περιλαμβάνει πέντε ξεχωριστά brands (Leonardo Hotels, Leonardo Royal, Leonardo Boutique, Leonardo Limited Edition και το lifestyle brand NYX Hotels) με παρουσία σε 21 χώρες και περισσότερα από 300 ξενοδοχεία συνολικά. Στην Ελλάδα και την Κύπρο, η Leonardo Hotels & Resorts Mediterranean έχει ήδη δημιουργήσει 11 ξενοδοχεία (4 στην Ελλάδα και 7 στην Κύπρο), με στόχο να φτάσει τα 15 μέχρι το 2026 συνολικά και στις δύο αγορές.
Διαβάστε ακόμη
Φοροδιαφυγή: «Ουδέν κρυπτόν» με 3 νέα συστήματα για ελέγχους, e-commerce και crypto
Διαπραγματεύσεις με Βρυξέλλες για προϋπολογισμό και Ταμείο Ανάκαμψης
Αποκλειστικό: Ο Ελληνοκύπριος που επενδύει στο πρώτο yacht που σχεδίασε ο Armani (pics)
Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.