Από τα μέσα Μαΐου, με το επίσημο άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού, πρόκειται να ξεκινήσουν οι πρώτες πτήσεις της TUI Γερμανίας με προορισμό ελληνικούς προορισμούς για τη φετινή τουριστική περίοδο.

Με βάση τις ανακοινώσεις του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού οργανισμού στην Ευρώπη από το Ανόβερο, οι πρώτοι ελληνικοί προορισμοί που έχουν προγραμματιστεί από τη Γερμανία για τη χώρα μας από τις 14 Μαΐου και σταδιακά τις επόμενες ημέρες είναι η Κρήτη, η Ρόδος, η Κως, η Κέρκυρα και η Δυτική Πελοπόννησος από αεροδρόμια σε Ανόβερο, Στουτγάρδη, Ντίσελντορφ, Κολωνία και Φρανκφούρτη.

«Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους συνεργάτες ξενοδόχους και τις κυβερνήσεις των χωρών που έχουν προετοιμαστεί εντατικά για τις αφίξεις ξένων επισκεπτών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Marek Andyszak, διευθύνων σύμβουλος της TUI Γερμανίας, προσθέτοντας ότι «υπάρχουν καλές υποδομές για τα τεστ». Μάλιστα ο γνωστός ταξιδιωτικός οργανισμός σκοπεύει, μεταξύ άλλων, να παρέχει στους επισκέπτες των ξενοδοχείων της test πριν την αναχώρηση για την επιστροφή τους. Σημειωτέον ότι μετά το Πάσχα και πριν την επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού ο Ελληνας υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης έχει προγραμματίσει ταξίδια σε βασικές ευρωπαϊκές αγορές εισερχόμενου τουρισμού για τη χώρα μας μεταξύ των οποίων η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Πολωνία

Στις βασικές αγορές της Μεσογείου, η TUI έχει φέρει πιο μπροστά τις πτήσεις για τις Βαλεαρίδες νήσους με την άρση των περιοριοσμών, ενώ πριν την έναρξη των ταξιδιών σε ελληνικούς προορισμούς, ξεκινά η Πορτογαλία. Σύμφωνα με τους επιτελείς του οργανισμού, τα ελληνικά νησιά παραμένουν στην πρώτη γραμμή της ζήτησης και αναμένεται μεγάλη αύξηση με το άνοιγμα των συνόρων.

Ελπίδες και από ΗΠΑ

Ελπίδες για αυξημένη ζήτηση φέτος τρέφουν οι εγχώριοι τουριστικοί φορείς και από τις ΗΠΑ, όπου βρίσκεται αυτές τις μέρες ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, έχοντας επιδοθεί σε μπαράζ επαφών με αεροπορικές και τουριστικούς φορείς (Delta Air Lines, United Airlines, American Airlines, Hilton, Μarriott International κ.ά.).

Σημειωτέον ότι η Delta Air Lines επιστρέφει τον επόμενο μήνα στην Αθήνα, έπειτα από παραπάνω από ένα χρόνο από την ημέρα που η πανδημία του COVID-19 οδήγησε σε διακοπή τις διεθνείς πτήσεις. Σύμφωνα με την αεροπορική «η επανεκκίνηση των πτήσεων έρχεται μετά την ανακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης ότι ανοίγει ξανά τα σύνορα για ταξιδιώτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής που έχουν κάνει εμβόλιο ή έχουν αρνητικό αποτέλεσμα σε PCR test που πραγματοποιήθηκε έως και 72 ώρες πριν το ταξίδι τους».

Καθώς η Ελλάδα είναι από τις ελάχιστες ευρωπαϊκές χώρες -μετά την Ισλανδία- που ξανανοίγουν για τους Αμερικανούς ταξιδιώτες (εμβολιασμένους ή με αρνητικό PCR test), η Delta θα προσφέρει και μία καθημερινή, απευθείας πτήση μεταξύ Αθήνας και Αλτάντα, που είναι η έδρα της αεροπορικής εταιρείας. Η πτήση αυτή θα ξεκινήσει στις 3 Ιουλίου και θα συμπληρώσει την καθημερινή, απευθείας πτήση μεταξύ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος και του Διεθνούς Αερολιμένα της Νέα Υόρκης John F. Kennedy, η οποία ξεκινά στις 29 Μαΐου 2021.

Η είσοδος στις ΗΠΑ, για τους ταξιδιώτες από την Ελλάδα ή για όσους βρίσκονται πριν το ταξίδι για 14 ημέρες και πάνω σε Ευρωπαϊκές χώρες που καλύπτονται από τη συνθήκη Schengen, δεν επιτρέπεται ακόμη.

Διαβάστε ακόμα:

Μείωση ενοικίων: Ακόμα δεν έχουν εκδοθεί οι ΚΑΔ για τον Απρίλιο και οι αποφάσεις για τον Μάιο

Τράπεζες: Το κόστος του «Αρχηγού» ξεπέρασε τα 10 δισ. δολάρια

Πρακτορεία ΟΠΑΠ: Πώς θα λειτουργήσουν τις επόμενες ημέρες – Τι αλλάζει στις κληρώσεις