Την αναβάθμιση της Alpha Bank ανακοίνωσε ο MSCI εντάσσοντάς της στον δείκτη MSCI Global Standard.

Η τράπεζα εντάσσονταν ήδη στον δείκτη τον MSCI Small Cap αλλά η πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 800 εκατ. ευρώ, άλλαξε σελίδα για την παρουσία της και τους όρους συμμετοχής της στους παγκόσμιους δείκτες.

Η αλλαγή τίθεται σε ισχύ από τις 14 Ιουλίου 2021, μία ημέρα, δηλαδή, μετά την εισαγωγή των νέων μετοχών στο ταμπλό του χρηματιστηρίου.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, υπάρχει ένας “κανόνας” που λέει ότι εφόσον η ζήτηση ξεπερνα σε ποσοστό 50% το πόσο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, όπως στην περίπτωση της Alpha Bank – 1,9 φορές πάνω έναντι των 800 εκατ. ευρώ – τότε η “μεταφορα” στον δείκτη είναι άμεση.

Όπως ανέφερε νωρίτερα το newmoney με βάση το report που εξέδωσε η JP Morgan, υπήρχαν δύο πιθανά σενάρια για την τράπεζα με το πρώτο να τη διατηρεί στον δείκτη MSCI Small Cap, που συμμετέχει ήδη, κάτι που θα οδηγούσε σε εισροές 11 εκατ. δολαρίων και το δεύτερο που επικράτησε με την αναβάθμιση της και είσοδος στο δείκτη MSCI Global Standard που αναμένεται να δώσει εισροές της τάξεως των 180 εκατ. δολαρίων.

Η «αναβάθμιση» της Alpha Bank στον Global Standard του MSCI είχε προεξοφληθεί, με βάση και τις εκτιμήσεις της JP Morgan, στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με τη μετοχή της τράπεζας να ολοκληρώνει τις συναλλαγές με άνοδο 10,14% (στα 1,086 ευρώ) και εξαιρετικά υψηλό όγκο συναλλαγών (37,5 εκατ. τεμάχια).  

Διαβάστε ακόμα:

Χρηματιστήριο: Σταμάτησε η «κατρακύλα» – Ανοδική αντίδραση με σηματωρό την Alpha Bank

Εσθήρ Λεβή: Πώς η «Mrs Bodyline» έχασε το σπίτι στη Φιλοθέη

Ματαιώθηκε ο πλειστηριασμός για τα «μουσειακά» αεροσκάφη του Ελληνικού