Τράπεζες

Attica Bank: Το χρονοδιάγραμμα για την ΑΜΚ των €240 εκατ.

  • newsroom


Με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων η ΑΜΚ - Τι αναφέρει το ενημερωτικό δελτίο της τράπεζας - Ανακοινώνει το πλάνο για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου (upd)

Στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου θα ολοκληρωθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank, ύψους 240 εκατ. ευρώ.

Η ΑΜΚ θα γίνει με καταβολή μετρητών και με δικαίωμα προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων της Τράπεζας. Θα εκδοθούν έως 1.200.000.000 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές με δικαιώματα ψήφου και ονομαστική αξία 0,20 κάθε μια και με τιμή διάθεσης 0,20 ανά νέα μετοχή. Οι έχοντες δικαίωμα προτίμησης στην Αύξηση θα δικαιούνται να αποκτήσουν Νέες Μετοχές με αναλογία 49,5265161872259 Νέες Μετοχές για κάθε μία παλαιά μετοχή της Τράπεζας.

Με χρηματιστηριακή ανακοίνωση η Attica Bank ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για το χρονοδιάγραμμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και της εισαγωγής προς διαπραγμάτευση των νέων μετοχών που θα προκύψουν, το οποίο έχει ως εξής:

Μετά τη σημερινή έγκριση του Ενημερωτικού Δελτίου από το Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και τη δημοσίευση – διάθεση του Ενημερωτικού Δελτίου και την έγκριση του Χ.Α. για την έναρξη της διαπραγμάτευσης και την άσκηση των δικαιωμάτων προτίμησης, αύριο 19 Νοεμβρίου, είναι η τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης της μετοχής με τα δικαιώματα προτίμησης.

Τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου θα γίνει η αποκοπή των δικαιωμάτων προτίμησης και η προσαρμογή της τιμής της μετοχής. Στις 23 του μηνός θα καταγραφούν οι δικαιούχοι των δικαιωμάτων προτίμησης (record date) και στις 24 Νοεμβρίου θα πιστωθούν τα δικαιώματα προτίμησης στους Λογαριασμούς Αξιογράφων των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ.

Στις 25 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η περίοδος διαπραγμάτευσης και άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης. Στις 3 Δεκεμβρίου θα είναι η τελευταία ημέρα της διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων προτίμησης και στις 8 Δεκεμβρίου η τελευταία ημέρα για την άσκησή τους.

Στις 10 Δεκεμβρίου θα γίνει η κατανομή και διάθεση τυχόν αδιάθετων Νέων Μετοχών, θα πιστοποιηθεί η καταβολή της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου και θα γίνει η ανακοίνωση για την κάλυψή της.

Στις 13 Δεκεμβρίου αναμένεται η έγκριση του Χ.Α. για την εισαγωγή προς διαπραγμάτευσης των Νέων Μετοχών, οπότε και θα ανακοινωθεί η ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης, η οποία αναμένεται στις 14 Δεκεμβρίου.

Το ανωτέρω χρονοδιάγραμμα εξαρτάται από αστάθμητους παράγοντες και υπόκειται σε αλλαγές. Σε κάθε περίπτωση, θα υπάρξει ενημέρωση του επενδυτικού κοινού με σχετική ανακοίνωση της Attica Bank.

Διαβάστε ακόμα:

Η Βρετανία ξεμένει από… πατατάκια – Ένα στα τρία καταστήματα έχει έλλειψη

Ρίτσαρντ Μπράνσον: «Ξεπούλημα» στις μετοχές της Virgin Galactic – Ποια είναι τα σχέδιά του

Μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις: Παράταση έξι μηνών από την Κομισιόν στις κρατικές ενισχύσεις