search icon

Τράπεζες

BNP Paribas: Ετήσια άνοδος 26% στα καθαρά κέρδη το β’ τρίμηνο – Διανέμει πρόσθετο μέρισμα

Η γαλλική τράπεζα ανακοίνωσε πρόσθετο μέρισμα 1,55 ευρώ ανά μετοχή

Άλμα κατά 26% έκαναν τα καθαρά κέρδη της  BNP Paribas σε ετήσια βάση κατά το β’ τρίμηνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αγορών.

Η γαλλική τράπεζα ανακοίνωσε ότι τα καθαρά έσοδα ανήλθαν σε 2,9 δισ. ευρώ το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο. Οι αναλυτές περίμεναν καθαρά έσοδα 2,24 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την Refinitiv.

Η BNP Paribas ανέφερε ότι τα τελευταία αποτελέσματα επωφελήθηκαν από μια ανάκαμψη στην επιχειρηματική δραστηριότητα, καθώς οι οικονομίες άρχισαν να χαλαρώνουν κάποια περιοριστικά μέτρα.

«Υπάρχει ανάκαμψη της οικονομίας, αν κοιτάξεις τον όγκο των συναλλαγών με κάρτες, των εταιρικών συναλλαγών, των ψηφιακών συναλλαγών, έχουν αυξηθεί. Και αυτό σημαίνει ότι οι όγκοι αυξάνονται, οι πιστώσεις αυξάνονται, οι προμήθειες αυξάνονται και όλα αυτά δίνουν καύσιμα στις επιδόσεις μας», ανέφερε ο Lars Machenil, οικονομικός διευθυντής της BNP Paribas, στο CNBC.

Στα υπόλοιπα οικονομικά στοιχεία, τα έσοδα ανήλθαν σε 11,8 δισ. ευρώ, ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας CET 1 ανήλθε στο 12,9% από 12,8 το προηγούμενο τρίμηνο. Οι λειτουργικές δαπάνες μειώθηκαν κατά 2,3% σε ετήσια βάση.

Η γαλλική τράπεζα ανακοίνωσε πρόσθετο μέρισμα 1,55 ευρώ ανά μετοχή. Τον Μάιο η τράπεζα κατέβαλε μέρισμα 1,11 ευρώ ανά μετοχή.

Διαβάστε ακόμη:

Επίδομα παιδιού: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Εlivi: Μετά το Ξενία «φορτσάρει» για τη νέα υποψήφια στρατηγική επένδυση των 64,5 εκατ. στη Σκιάθο (pics)

Τζανάκης: Ανοσία στο 60-62% στο τέλος Αυγούστου – Ένα βήμα πριν τα τοπικά μέτρα στα νησιά

 

 

 

Exit mobile version