search icon

Τράπεζες

Deutsche Bank: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα κέρδη τριμήνου

Τα αποτελέσματα έρχονται σε μια εβδομάδα που σχεδόνόλες οι μεγάλες τράπεζες στην Ευρώπη ανακοινώνουν τις επιδόσεις τριμήνου

epa00596675 (FILE) - The picture shows the lately built business office complex of Deutsche Bank Real Estate in Frankfurt/Main, Germany, 16 July 2004. After closing down its real estate fund 'grundbesitz-invest' the Deutsche Bank faces thousands of law suits from small investors since more than 300.000 stockholders invested more than six billion euros into the fund. EPA/Boris Roessler

Καλύτερη από το αναμενόμενο αύξηση κατά 51%, των κερδών β΄ τριμήνου ανακοίνωσε η Deutsche Bank ,καθώς αυξήθηκαν τα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική, αν και η τράπεζα ήταν λιγότερο αισιόδοξη για τις προοπτικές της μονάδας για το σύνολο της χρήσης και εξέδωσε προειδοποίηση για τις οικονομικές προοπτικές.

Τα αποτελέσματα έρχονται σε μια εβδομάδα που ανακοινώνουν όλες σχεδόν οι μεγάλες τράπεζες στην Ευρώπη, όπου οι επενδυτές παρακολουθούν για ενδείξεις ότι η ασθενέστερη οικονομία, τα υψηλότερα επιτόκια και ο πόλεμος στην Ουκρανία, επηρεάζουν τις λειτουργίες και τις προοπτικές τους.

Οι τράπεζες της Γερμανίας βρίσκονται στο επίκεντρο μιας γεωπολιτικής καταιγίδας, επειδή η χώρα εξαρτάται ιδιαίτερα από τη ρωσική ενέργεια και η οικονομία της θα πληγεί σημαντικά από τυχόν ελλείψεις εφοδιασμού.

Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 1,046 δισ. ευρώ, έναντι των 692 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, και είναι καλύτερα από τις εκτιμήσεις για 788 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για το έκτο συνεχόμενο τρίμηνο κερδών, σε ένα αξιοσημείωτο σερί μετά από χρόνια ζημιών.
Τα έσοδα από το investment banking αυξήθηκαν 11% στο τρίμηνο, και τα έσοδα στην εταιρική μονάδα αυξήθηκαν 26%, βοηθούμενα από την αύξηση των επιτοκίων.

Διαβάστε ακόμα:

Χάος στα αεροδρόμια: «Οδύσσεια» για ταξιδιώτες και αποσκευές – Πώς να την αποφύγετε

Πώς θα γίνουν bankable 100.000 επιχειρήσεις – Τα σχέδια της ΕΑΤ για μείωση του χρηματοδοτικού κενού

H αποκάλυψη του Έλον Μασκ: Πώς η Mercedes έσωσε την Τesla

Exit mobile version