Στην διάθεση της κυβέρνησης να υπάρξει προστασία από πλειστηριασμό για την πρώτη κατοικία και το 2015 αναφέρθηκε ο Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας στην ΕΡΤ, ενώ σχετικά με τον τραπεζικό τομέα, τον χαρακτήρισε υπερσυγκεντρωμένο, τονίζοντας ότι «δεν βλέπει» συγχωνεύσεις τραπεζων.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, σημείωσε ότι «και οι τράπεζες μπορούν να διαγράψουν χρέη» πολιτών, παίζοντας και αυτές τον ρόλο τους, στην διαχείριση των κόκκινων δανείων.
«Και μετά το ’15 θα επιδιώξουμε να υπάρξει προστασία για την πρώτη κατοικία. Και οι τράπεζες μπορούν να διαγράψουν χρέη.
»Δεν περιμένουμε από τις τράπεζες να κάνουν κοινωνική πολιτική. Παραμένουν τράπεζες. Θέλουμε να έχουμε ένα ενδιάμεσο φορέα που θα μπορεί να διαχειρίζεται τέτοια δάνεια (κόκκινα). Είναι αντίθετοι, διαφωνούν, αλλά τίποτα δεν θα κερδίσουμε πίνοντας απλά έναν καφέ», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με φόντο την διαπραγμάτευση και τα αγκάθια για τα κόκκινα δάνεια.
Αναφορικά με τον τραπεζικό τομέα σημείωσε πως «δεν βλέπουμε συγχωνεύσεις τραπεζών εντός της Ελλάδας. Το σύστημα μας θεωρείται υπερσυγκεντρωμένο».
«Έχουμε κυρίως τέσσερις τράπεζες. Θέλουμε να παραμείνει ζωντανή και να στηριχθεί η Τράπεζα Αττικής και άλλες τράπεζες. Πρέπει να έχουμε κάποιες τράπεζες εκτός του συστήματος που ελέγχει το ευρωσύστημα», τόνισε.
«Παραμένει ο στόχος μας για τράπεζες ειδικού σκοπού και μία αναπτυξιακή τράπεζα την οποία έχομε στα σκαριά. Βλέπουμε την ανάγκη συγχωνεύσεων στα Βαλκάνια και το εξωτερικό. Ίσως είναι και προϋπόθεση για να διασωθούν», είπε.

Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.