Ανεβάζει τις εκτιμήσεις σε επίπεδο κερδοφορίας και συνάμα και στην τιμή στόχο για την Τράπεζα Πειραιώς η J.P. Morgan, μετά το νέο επιχειρησιακό πλάνο που παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Χρήστος Μεγάλου.

Οι αναλυτές αυξάνουν τις εκτιμήσεις για τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη της Πειραιώς για τη χρονική περίοδο 2024 – 2026 κατά 4% – 4% – 3%, αντίστοιχα, αλλά και για τα βασικά έσοδα κατά 3% και 1% στη βάση των υψηλότερων καθαρών εσόδων από τόκους και των εσόδων από προμήθειες, που αντισταθμίζουν κατά βάση από τις υψηλότερες – κατά 6% και 5% – δαπάνες (κόστος).

Παράλληλα, ο οίκος ανεβάζει τον πήχη για τα καθαρά κέρδη της Τράπεζας Πειραιώς για το 2024 – 2026 και διαμορφώνεται στα 0,97 δισ. ευρώ και 0,92 δισ. ευρώ (για το 2025 και για το 2026) και είναι ελαφρώς υψηλότερα από το guidance της διοίκησης της τράπεζας για περίπου 0,9 δισ. ευρώ για φέτος, αλλά χαμηλότερα από τις προβλέψεις για περίπου 1 δισ. ευρώ για τα έτη 2025 – 2026, εξαιτίας της διαφοράς που απορρέει από το πλαίσιο αποκλιμάκωσης των επιτοκίων της ΕΚΤ.

Διατηρεί σύσταση «overweight» και αυξάνει την τιμή στόχο για την Πειραιώς στα 5,35 ευρώ, από 5 ευρώ προηγουμένως (δείκτη αποδοτικότητας ενσώματων ιδίων κεφαλαίων, ROTE στο 10,7%, 12% COE – κόστος κεφαλαίου – και 1,5% growth). Η μετοχή της τράπεζας διαπραγματεύεται με δείκτη P/E στο 5,7x για το 2025 (μετά την αποπληρωμή κουπονιών για AT1) και δείκτη P/TBV στο 0,6x.

Η επιδίωξη της τράπεζας να διατηρήσει την κερδοφορία στο τρέχον υψηλό επίπεδο είναι φιλόδοξη, ωστόσο το business plan της φαίνεται αρκετά ισορροπημένο και συνεκτικό, με τους αναλυτές να στηρίζονται στο ισχυρό «track record» της διοίκησης τα τελευταία χρόνια.

Διαβάστε ακόμη

Πώς θα επιστρέψουν στην αγορά 50.000 κλειστά σπίτια

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τους συνταξιούχους που εργάζονται – Τι θα πρέπει να δηλώσουν και να πληρώσουν

Ποιο ελληνικό νησί είναι στην κορυφή των 11 πιο υποσχόμενων προορισμών του κόσμου για το 2024

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ