Τράπεζες

JP Morgan: Εκατοντάδες απολύσεις στο τμήμα στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ

  • newsroom


«Η απόφασή μας για το προσωπικό αυτή την εβδομάδα ήταν αποτέλεσμα κυκλικών αλλαγών στην αγορά στεγαστικών δανείων», δήλωσε εκπρόσωπος της μεγαλύτερης τράπεζας των ΗΠΑ

Απολύσεις υπαλλήλων από τον τομέα των στεγαστικών δανείων ανακοίνωσε την Τετάρτη η JP Morgan, καθώς ο αυξημένος πληθωρισμός και τα αυξανόμενα επιτόκια στεγαστικών δανείων επιβραδύνουν τη ζήτηση στις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει το Reuters, αυτή η απόφαση της JP Morgan θα επηρεάσει τουλάχιστον 1.000 εργαζομένους, από τους οποίους περίπου οι μισοί θα μετακινηθούν σε διαφορετικά τμήματα εντός της τράπεζας.

«Η απόφασή μας για το προσωπικό αυτή την εβδομάδα ήταν αποτέλεσμα κυκλικών αλλαγών στην αγορά στεγαστικών δανείων», δήλωσε εκπρόσωπος της μεγαλύτερης τράπεζας των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την τελευταία τριμηνιαία κατάθεσή της στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, η JP Morgan απασχολεί 273.948 υπαλλήλους σε ολόκληρ τον κόσμο.

«Καταφέραμε να μετακινήσουμε προληπτικά πολλούς υπαλλήλους σε νέους ρόλους εντός της εταιρείας και προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους υπόλοιπους εργαζόμενους που επηρεάζονται από αυτήν την απόφαση, ώστε να βρουν νέες θέσεις εργασίας εντός και εκτός της Chase», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της JP Morgan.

Διαβάστε ακόμη

Goldman Sachs: Τι σημαίνει για τα επιτόκια η ύφεση στις ΗΠΑ (πίνακες)

Συμφόρηση πλοίων στα ευρωπαϊκά λιμάνια προκαλεί αναταραχή στην εφοδιαστική αλυσίδα

Στο κινητό όλοι οι λογαριασμοί με την εφορία – Ψηφιακή Ενημέρωση Κίνησης από την ΑΑΔΕ