Στα 5,30 ευρώ «κλείδωσε» τελικά η τιμή διάθεσης των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας που έβγαλε προς πώληση το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), με την έκδοση να συγκεντρώνει προσφορές, ύψους 8,1 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney, το ποσό, ύψους ένα δισ. ευρώ, που ζητούσαν οι ανάδοχοι καλύφθηκε κατά 8,1 φορές, με τη ζήτηση να είναι έντονη, τόσο από το εξωτερικό, όσο και από την Ελλάδα.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι προσφορές από πλευράς των ιδιωτών «άγγιξαν» τα 450 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στους 10 ξένους επενδυτές που μετείχαν στην έκδοση περιλαμβάνονται οι Fidelity, Capital Group, Blackrock, Lazard, Norges, Allianz, Wellington, GIC (το sovereign fund της Σιγκαπούρης), το ολλανδικό Romerco και το αμερικανικό IRWS.

Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται αύριο, Παρασκευή, προκειμένου να ακολουθήσει στις 21 Νοεμβρίου η πίστωση των μετοχών στους λογαριασμούς των επενδυτών.

Σημειώνεται ότι η ζήτηση υπήρξε εντυπωσιακή από την πρώτη ημέρα του placement, γεγονός που «ανάγκασε» τη διοίκηση του Ταμείου να ασκήσει το δικαίωμα επιλογής αύξησης μεγέθους προσφοράς, ώστε ο συνολικός αριθμός των προσφερόμενων μετοχών να αυξηθεί από 182.943.031 σε 201.237.334 (ποσοστό 20%+2%).

Διαβάστε ακόμη:

Βασίλης Ψάλτης στο Greece Talks: Οι τρεις υπεραξίες για την Alpha Bank απ’ το deal με την Unicredit

Κωστής Χατζηδάκης στο Greece Talks: Θα παραμείνει o χαμηλός συντελεστής ΦΠΑ στις μεταφορές

Γουόρεν Μπάφετ: Γιατί μειώνει το μερίδιό του από εταιρείες κολοσσούς

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ