Την επιβεβαίωση της λήψης προσφοράς από την Unicredit για την αγορά όλων των μετοχών που κατέχει το ΤΧΣ στην Alpha Bank ανακοίνωσε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Ταμείο, καλωσορίζει τη «στρατηγική συμφωνία» και δηλώνει ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία θα εξετάσει την προσφορά του ιταλικού ομίλου.

Αναλυτικά το ΤΧΣ αναφέρει:

«Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (το «ΤΧΣ») καλωσορίζει και επικροτεί τη στρατηγική συμφωνία μεταξύ της Alpha Bank και της Unicredit σε σχέση με τη συγχώνευση των εργασιών τους στη Ρουμανία και τη στρατηγική συνεργασία στην Ελλάδα, και επιβεβαιώνει τη λήψη προσφοράς από την Unicredit για την αγορά όλων των μετοχών που κατέχει το ΤΧΣ στην Alpha Bank. Το ΤΧΣ θα εξετάσει, μαζί με τους χρηματοοικονομικούς συμβούλους του που θα διοριστούν σύμφωνα με το νόμο του ΤΧΣ, αυτήν την προσφορά στα πλαίσια της Στρατηγικής Αποεπένδυσης, η οποία (προσφορά) θεωρείται ιδιωτική πώληση και περιλαμβάνει διαγωνιστική διαδικασία. Όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τους όρους της προσφοράς είναι εμπιστευτικά και οποιαδήποτε πληροφόρηση απαιτεί τη συναίνεση των μερών».

Διαβάστε ακόμη

Ακίνητα: Τρέχουν να προλάβουν νέες αντικειμενικές και πωλήσεις με μετρητά

Αυξήσεις στο Δημόσιο ένας ή και δύο μισθοί τον χρόνο για όλους

Το μάδημα της (κυβερνητικής) μαργαρίτας, τα γκάλοπ για Syriza-Miami, ΠΑΣΟΚ και ο Τσίπρας, το φλερτ του Euronext με το Χ.Α, τα αεροδρόμια και οι τραπεζικοί κίνδυνοι

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ