Στη σύναψη μακροχρόνιας συμφωνίας με εταιρείες του ομίλου της Blantyre Capital Limited για τη διαχείριση μη κύριων συμμετοχών που κατέχει, προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει η τράπεζα:

Η Τράπεζα Πειραιώς, θυγατρική της Πειραιώς Financial Holdings, προχώρησε σε σύναψη μακροχρόνιας συμφωνίας με εταιρείες του ομίλου της Blantyre Capital Limited (“Blantyre Capital”) για τη διαχείριση μη κύριων συμμετοχών που κατέχει και για αρχική περίοδο διάρκειας 10 ετών (η «Συναλλαγή»).

Το υπό διαχείριση χαρτοφυλάκιο, αρχικής περιμέτρου €0,2δισ., αποτελείται από επιλεγμένες συμμετοχές μη σχετιζόμενες με τον ευρύτερο χρηματοοικονομικό τομέα και την κύρια δραστηριότητα της Τράπεζας Πειραιώς.

Η Συναλλαγή θα επιτρέψει στην Τράπεζα Πειραιώς να βελτιστοποιήσει την αξία των μη κύριων συμμετοχών της, θέτοντάς τες υπό την εξειδικευμένη επαγγελματική διαχείριση του ομίλου εταιρειών της Blantyre Capital.

Το κεφαλαιακό όφελος για τον Όμιλο Πειραιώς από τη συναλλαγή εκτιμάται σε περίπου 0,7 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον συνολικό δείκτη εποπτικών κεφαλαίων της 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Η Akinn Group ενήργησε ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς. Η Octane ενήργησε ως εμπορικός σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς. Η Eversheds Sutherland και η δικηγορική εταιρεία AB Law ενήργησαν αντίστοιχα ως διεθνείς και εγχώριοι νομικοί σύμβουλοι της Τράπεζας Πειραιώς.

Η Proskauer Rose και η Dillon Eustace ενήργησαν ως διεθνείς και Ιρλανδικοί νομικοί σύμβουλοι της Blantyre Capital αντίστοιχα.

Διαβάστε ακόμη

Η μετάλλαξη Όμικρον και τα νέα περιοριστικά μέτρα απειλούν τις αγορές

«Βουλιάζει» η ναυλαγορά των capesize φορτηγών – Μειώθηκε κατά 43,5% σε μέσα σε μία εβδομάδα

Κομισιόν: Σχέδιο €1,4 δισ. για ηλεκτρική ενέργεια από ΑΠΕ σε μη διασυνδεδεμένα νησιά στην Ελλάδα