Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Τρεις επενδυτές βρίσκονται στα τελικά στάδια του due diligence για εξαγορά της Τράπεζας Πειραιώς στην Κύπρο, όπως αναφέρει το Stockwatch.

Το τοπίο για τη θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς στην Κύπρο αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, όταν και θα ληφθεί η απόφαση για το αν τελικώς θα αλλάξει χέρια.

Όπως μεταδίδει η κυπριακή ιστοσελίδα, εκτιμάται ότι είναι θέμα χρόνου να υποβληθεί δεσμευτική πρόταση ή προτάσεις από τον ένα ή και τους τρεις επενδυτές για εξαγορά της, καθώς το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί από πλευράς της τράπεζας για τη διαδικασία due diligence εξαντλείται.

Αυτό που έχει γίνει γνωστό είναι ότι ένας εκ των τριών επενδυτών για την εξαγορά της θυγατρικής της Τράπεζας Πειραιώς είναι ο ελληνοαμερικανικός όμιλος Libra.

Σε ότι αφορά τους άλλους δύο επενδυτές η διεύθυνση της Τράπεζας τηρεί σιγή ιχθύος, θεωρώντας ότι η διαδικασία που είναι σε εξέλιξη είναι απόλυτα εμπιστευτική.

Η Τράπεζα διατηρεί 14 υποκαταστήματα στην Κύπρο με περίπου 300 υπαλλήλους.

Τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε για τον ισολογισμό της δείχνουν ότι μέχρι το τέλος Μαΐου είχε δάνεια €700 εκ. και καταθέσεις €1 δισ. ευρώ.