Τράπεζες

Βρετανία: Έρχονται τσουχτερά τέλη συναλλαγών από τη Mastercard για αγορές από την ΕΕ

  • newsroom


Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάζουν από εδώ και στο εξής οι Βρετανοί πολίτες εάν θέλουν να συνεχίσουν να κάνουν τις αγορές τους από ευρωπαϊκές εταιρείες

Οι Βρετανοί αναμένεται, από εδώ και στο εξής, να πληρώνουν ακριβά τις αγορές τους από ΕΕ καθώς όπως ανακοινώθηκε η Mastercard σκοπεύει να αυξήσει κατά πέντε φορές τα τέλη συναλλαγών για αγορές από εταιρείες που εδρεύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ειδικότερα, από τις 15 Οκτωβρίου, οι χρεώσεις για πιστωτικές κάρτες θα αυξηθούν από 0,3 σε 1,5 % της αξίας της αγοράς και οι χρεώσεις χρεωστικών καρτών θα αυξηθούν από 0,2 σε 1,15%, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Politico.

Πολλοί είναι εκείνοι που έσπευσαν να επικρίνουν την κίνησή αυτή χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα «ευκαιριακή» και άκρως «ανησυχητική». Μεταξύ αυτών και ο Βρετανός βουλευτής Κέβιν Χόλινρεϊκ, ο οποίος κάλεσε τις ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου να διασφαλίσουν ότι οι τράπεζες δεν θα εκμεταλλευτούν την συμφωνία για το Brexit για δικό τους οικονομικό κέρδος.

Η Visa, ηγέτης της αγοράς για συναλλαγές με χρεωστική κάρτα, δεν έχει ανακοινώσει παρόμοιες αλλαγές στις χρεώσεις της αν και σύμφωνα πηγές είναι πολύ πιθανό να υιοθετήσει και εκείνη παρόμοιες πρακτικές στο μέλλον.

Διαβάστε ακόμα:

Νέα μέτρα και τσουχτερά πρόστιμα από σήμερα για εστίαση και take away

Μετακίνηση εκτός νομού: Τι ισχύει με sms και ταξίδια έως τις 8/2 – Πώς μετακινούνται οι εργαζόμενοι (vid)

Nike: Τι πραγματικά συμβαίνει με τον πολυεθνικό κολοσσό που… ΔΕΝ φεύγει από την Ελλάδα

Απόρρητο Απόρρητο