search icon

Πολιτική

Δημοσκόπηση GPO: Στο 28,6% η ΝΔ, στο 15,1% η ΕΛΑΣ, στο 12,4% με πτώση 3,5 μονάδων το ΠΑΣΟΚ, στο 10,5% η Καρυστιανού

Επτακομματική Βουλή βγάζει η μέτρηση, εκτός μένουν Λατινοπούλου και Βαρουφάκης - Από πού παίρνουν Τσίπρας και Καρυστιανού

Τις τάσεις συνολικής αναδιάταξης των συσχετισμών σε όλο τον χώρο της αντιπολίτευσης επιβεβαίωσε και η δημοσκόπηση της GPO που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Star: με 28,6% στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ διατηρεί άνετο προβάδισμα 13,5 μονάδων από την ΕΛΑΣ του Αλέξη Τσίπρα που είναι στο 15,1%. Στην τρίτη θέση με 12,4% (από 15,9% στα τέλη Απριλίου) είναι το ΠΑΣΟΚ, με προβάδισμα 1,9 μονάδων από την «Ελπίδα» της Μαρίας Καρυστιανού.

Για την πρωθυπουργία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει 26,3%, ο Αλέξης Τσίπρας 15,1% και ο Νίκος Ανδρουλάκης 8,2% και ακολουθούν ο Κυριάκος Βελόπουλος και η Μαρία Καρυστιανού με 7,3% και 7,1% αντίστοιχα. Η Ελληνική Λύση χάνει 1,3 μονάδες και είναι στο 8,9%, η Πλεύση Ελευθερίας πέφτει στο 4,7%, το ΚΚΕ πέφτει στο 8,6% από το 10%, ενώ όλοι οι υπόλοιποι μένουν εκτός Βουλής.

Ως προς το ποιο κόμμα θα μπορούσε να αποτελεί εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, η ΕΛΑΣ λαμβάνει 15,2% και το ΠΑΣΟΚ 12,4, όσο και στην εκτίμηση ψήφου. Ακολουθούν με το ίδιο ποσοστό, 7,8% η Ελληνική Λύση και η «Ελπίδα».

Από πού παίρνουν Τσίπρας και Καρυστιανού

Τα δύο τρίτα του ΣΥΡΙΖΑ και το ένα τρίτο της Νέας Αριστεράς «καταπίνει» ο Αλέξης Τσίπρας, που παίρνει 5,1% από το ΠΑΣΟΚ και 3% από τη Νέα Δημοκρατία. Παίρνει επίσης το ένα δέκατο των ψηφοφόρων της Πλεύσης και του ΜεΡΑ25.

Δείτε τα αποτελέσματα της έρευνας:

Διαβάστε ακόμη

Κομισιόν για Ελλάδα: Πρόοδος στην οικονομία, νέες προκλήσεις σε παραγωγικότητα, στέγαση και υγεία

Πλειστηριασμοί: Τι κλήρωσε για τον Πύργο Σαλιαρέλη και τα άλλα «βαριά σφυριά» (pics)

Goldman Sachs για Μουντιάλ 2026: Η Ισπανία φαβορί για το τρόπαιο, μπροστά από Γαλλία και Αργεντινή

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα

Exit mobile version