search icon

Πολιτική

Εκλογές 2023 – δημοσκόπηση Alco: «Δεύτερη ευκαιρία» στον Μητσοτάκη δίνει το 37% – Στο 28% ο Τσίπρας (πίνακες)

Μοιρασμένοι οι κεντρώοι ψηφοφόροι, 26% συγκεντρώνουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ενώ ένα 20% πηγαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ - Allianz για εκλογές: Πιθανό πολιτικό αδιέξοδο, εμπόδιο στην πορεία ανάκαμψης και την επιστροφή σε επενδυτική βαθμίδα

Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Alco για τον Alpha καταγράφει το κόμμα στο οποίοι θα στραφούν οι κεντρώοι ψηφοφόροι.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, 26% συγκεντρώνουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ενώ ένα 20% πηγαίνει και στον ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, το 19% μοιράζεται σε άλλα κόμματα, ενώ το 9% εξ αυτών εμφανίζονται αναποφάσιστοι.

Την ίδια ώρα, το 72% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση εμφανίζεται σίγουρο για το τι θα ψηφίσει στις επικείμενες εκλογές (43% πολύ σίγουροι, 29% αρκετά σίγουροι), ενώ λίγο σίγουροι είναι το 13% και καθόλου σίγουροι το 12%. Ένα 3% είπε ΔΞ/ΔΑ.

Στο ερώτημα σε ποιον θα ήθελαν οι πολίτες να δώσουν δεύτερη ευκαιρία, το 37% λέει στον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 28% στον Αλέξη Τσίπρα, σε «κανέναν» λέει το 29%. ΔΞ/ΔΑ είπε το 6%.

Σχετικά με το εάν το σύστημα της απλής αναλογικής θα αποτελέσει για τους ψηφοφόρους μια ευκαιρία για διαμαρτυρία, το 66% απαντά «όχι», το 23% «ναι», ενώ το 11% απαντά ΔΞ/ΔΑ.

Δείτε τη δημοσκόπηση:

 

 

Διαβάστε ακόμη

ΕΕ: Aύξηση 17,2% στις πωλήσεις των αυτοκινήτων τον Απρίλιο

$500 εκατ. για το «Explorer of the Seas»: Όσα είδαμε και μάθαμε στην επίσκεψη στo κρουαζιερόπλοιο της Royal Caribbean (pics)

TechSaloniki: Ακόμα δύο πολυεθνικές πληροφορικής έρχονται στη Θεσσαλονίκη – Ανοικτές εκατοντάδες θέσεις εργασίας

Εκλογές 2023

Πού ψηφίζω: Μάθετε πού ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Exit mobile version