Νέες προσθήκες αλλά και επανεκλογές περιλαμβάνει ο κατάλογος των 21 Ελλήνων που εξελέγησαν ευρωβουλευτές μετά τις ευρωεκλογές της Κυριακής. Την ίδια ώρα, όμως, από τον ίδιο κατάλογο απουσιάζουν τα ονόματα έξι νυν ευρωβουλευτών που δεν κατάφεραν να εκλεγούν εκ νέου αν και έθεσαν εαυτούς στην ψήφο των πολιτών.

Στη λίστα αυτή βρίσκονται:

  • – από τη Νέα Δημοκρατία οι Στέλιος Κυμπουρόπουλος και Μαρία Σπυράκη
  • – από τη Νέα Αριστερά ο Στέλιος Κούλογλου
  • – από το ΠΑΣΟΚ ο Θοδωρής Ζαγοράκης
  • – από τον Κόσμο ο Πέτρος Κόκκαλης
  • – από το Πράσινο Κίνημα ο Αλέξης Γεωργούλης

Στη ΝΔ ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος κατετάγη στην όγδοη θέση (146.732 σταυροί) και δεν εξελέγη καθώς το κυβερνών κόμμα εκλέγει συνολικά επτά ευρωβουλευτές ενώ η Μαρία Σπυράκη βρέθηκε στην 11η θέση σε επίπεδο σταυροδοσίας με 110.021 σταυρούς.

Στη Νέα Αριστερά ο Στέλιος Κούλογλου, ο οποίος συνεργάστηκε με το κόμμα μετά την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίο είχε εκλεγεί ευρωβουλευτής το 2019, συγκέντρωσε 24.827 σταυρούς και δεν εξελέγη καθώς το κόμμα δεν κατάφερε να ξεπεράσει το όριο του 3%.

Στο ΠΑΣΟΚ ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ο οποίος μετακόμισε στη Χαριλάου Τρικούπη από τη ΝΔ με την οποία είχε εκλεγεί ευρωβουλευτής το 2019, βρέθηκε στην έκτη θέση συγκεντρώνοντας 57.303 σταυρούς.

Στον Κόσμο, ο προερχόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ επικεφαλής του Πέτρος Κόκκαλης «πλήρωσε» το 1,08% που συγκέντρωσε το κόμμα στις φετινές ευρωεκλογές.

Στο Πράσινο Κίνημα ο Αλέξης Γεωργούλης, που βρέθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2019 με τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δεν εξελέγη αλλά έχασε και την πρώτη θέση σε σταυρούς από την Αγγελική Αβραμάκου.

Διαβάστε ακόμη

Έρευνα: «Τι θα συνέβαινε στον πλανήτη, αν η ναυτιλία έπαυε να λειτουργεί;»

Ευρωεκλογές: Πώς θα αντιδράσει ο Μητσοτάκης στο μήνυμα των πολιτών – Στο τραπέζι ο ανασχηματισμός

Ενέργεια: Γιατί «κλειδώνουν» αυξήσεις στα τιμολόγια και τους επόμενους μήνες

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ