Πολιτική

Έβρος: Έτσι θα «θωρακιστεί» – Το νέο σχέδιο για φύλαξη στα ελληνικά σύνορα (vid)

  • newsroom


Η κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί, δεν προκαλεί ανησυχία μόνο για τον Έβρο, αλλά και για τα ελληνικά νησιά - Μητσοτάκης – Ερντογάν: Συμφωνία για συνεργασία ώστε να αποτραπεί προσφυγικό κύμα από το Αφγανιστάν

Η έκρυθμη κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί στο Αφγανιστάν και το ενδεχόμενο νέου προσφυγικού κύματος μεταναστών που επιθυμούν να περάσουν στην Ευρώπη, ερχόμενοι στην Ελλάδα, έχει θέσει σε καθεστώς συναγερμού την Αστυνομία και τον Στρατό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η χώρα μας προετοιμάζεται εντατικά, θωρακίζοντας τα χερσαία και τα θαλάσσια σύνορά της και καθώς η μεγάλη επιχείρηση θωράκισης του Έβρου είναι σε πλήρη εξέλιξη, το σχέδιο ενίσχυσης και περιφρούρησης των συνόρων μας περιλαμβάνει τη δημιουργία φράκτη μήκους 38 χιλιομέτρων και ύψους τριών έως πέντε μέτρων.

Ταυτόχρονα, υπάρχει πρόβλεψη για οχυρωματικά έργα βελτίωσης σε 57 φυλάκια και παρατηρητήρια στην ίδια περιοχή.

Επίσης, κάμερες αναμένεται να τοποθετηθούν κατά μήκος του Έβρου ενώ θα χρησιμοποιηθούν και drones με δυνατότητα επιτήρησης σε βάθος 10 χιλιομέτρων προς τα τουρκικά εδάφη.

Επιπρόσθετα, επιτήρηση θα γίνεται και με αερόστατο, το οποίο ήδη ξεκίνησε να πετά πάνω από τον Έβρο.

Στο προσεχές διάστημα αναμένεται να γίνει άμεση πρόσληψη 250 συνοριακών φυλάκων.

Σημειώνεται πως η κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί, δεν προκαλεί ανησυχία μόνο για τον Έβρο, αλλά και για τα ελληνικά νησιά.

Με βάση αυτό, σε καθεστώς αυξημένης επιφυλακής τίθενται τα νησιά, Λέσβος, Χίος και Σάμος, δεδομένου ότι αποτελούν κατ’ εξοχήν τα νησιά στα οποία προωθούνται με βάρκες, μετανάστες από την Τουρκία.

Για τον λόγο αυτό εντός του επόμενου διαστήματος αναμένεται να μετακινηθεί σε αυτά, συνοριοφυλακή από την ηπειρωτική Ελλάδα.

Ταυτόχρονα, θα γίνεται εικοσιτετράωρη επιτήρηση με θερμικές κάμερες από παρατηρητήρια και θα υπάρχει συνεχής επικοινωνία με το Λιμενικό Σώμα ώστε να αποτρέπεται η προσέγγιση σκαφών από τα τουρκικά παράλια.

Διαβάστε περισσότερα

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Από πρωταθλητής, μέτοχος ομάδας (pics)

Αφγανιστάν: Η Παγκόσμια Τράπεζα απομάκρυνε το προσωπικό της

Μπάιντεν για Αφγανιστάν: Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να απομακρυνθούν οι Αμερικανοί πολίτες (upd)