Το ευρύτατο και πέραν πάσης προσδοκίας προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, το double score που καταγράφηκε χθες και δεν είχε προβλέψει κανείς, αλλάζει άρδην τον πολιτικό χάρτη και επιταχύνει τις πολιτικές εξελίξεις, καθώς «καίει» όλα τα σενάρια πολιτικών συνεργασιών για την επόμενη μέρα. Με τη ΝΔ να παίρνει σχεδόν 41%, πρακτικά χωρίς απώλειες σε απόλυτο αριθμό ψήφων συγκριτικά με το 2019, η νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη εκλαμβάνεται και ως ψήφος εμπιστοσύνης των πολιτών στο πρόσωπο του, από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός τόσο καθαρά μίλησε για αυτοδυναμία και για ψήφο που θα αφορά το πρόσωπο του πρωθυπουργού.

Η νίκη-πολιτικός σεισμός της ΝΔ δημιουργεί νέα δυναμική στο πολιτικό στερέωμα, καθώς για πρώτη φορά μετά την ολική κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2012 εν σχέσεις με τις εκλογές του 2009, ένα κόμμα εξουσίας υφίσταται τέτοια σαρωτική καταβαράθρωση. Όπως είναι φυσικό, αυτή τη στιγμή κανείς στο πολιτικό σκηνικό δεν μπορεί να αρνηθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών, συνεπώς, αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι εξελίξεις να…τρέχουν.

Η εντολή και τα τηλεφωνήματα

Για σήμερα στις 09:00 έχει δοθεί… όρντινο στο Μέγαρο Μαξίμου για τον πρωινό καφέ του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους συνεργάτες του. Εκεί θα κλειδώσει και η βασική στρατηγική του πρωθυπουργού, ο οποίος δεν θέλει να χαθεί πολύς χρόνος, πλην όμως επιμένει στην πλήρη τήρηση των συνταγματικών προνοιών.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr