Κίνηση αναγνώρισης της αντικειμενικής ευθύνης μετά τις μεγάλες καταστροφές από τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική και την Εύβοια θεωρείται, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η αλλαγή «φρουράς» στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με την αντικατάσταση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη από τον Τάκη Θεοδωρικάκο.

«Όταν υπάρχει μια μεγάλη καταστροφή υπάρχει και αντικειμενική ευθύνη», τονίζουν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζοντας την δήλωση του πρωθυπουργού με την οποία ζήτησε από την πρώτη στιγμή συγνώμη για τις μεγάλες καταστροφές.

«Όταν ο πρωθυπουργός ζητάει συγνώμη, δεν μπορεί παρά η «συγνώμη» να έχει και περιεχόμενο», επισημαίνουν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές και συμπληρώνουν ότι «η επιστροφή του κ. Θεοδωρικάκου στο κυβερνητικό σχήμα δείχνει ανάμεσα στα άλλα  ότι όποιος βγαίνει από την κυβέρνηση δεν σημαίνει ότι δεν επιστρέφει σε αυτή».
«Τα πολιτικά χαρακτηριστικά του νέου υπουργού σε συνδυασμό με την διάρθρωση και τη δομή του υπουργείου δημιουργούν την ικανή συνθήκη για να ανταποκριθεί το υπουργείο στο κρίσιμο και πολύπλευρο ρόλο του», υπογραμμίζουν κυβερνητικά στελέχη επαναλαμβάνοντας ότι «ο ανασχηματισμός είναι προωθητικός και όχι τιμωρητικός».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Θεοδωρικάκος ενημερώθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του. Με βάση και τη νέα δομή το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επικεντρώνεται και πάλι στον τομέα της ασφάλειας, που ήταν -από την προεκλογική περίοδο- από τις κύριες προτεραιότητες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Διαβάστε ακόμα:

Ανασχηματισμός: Στο Προστασίας του Πολίτη ο Θεοδωρικάκος – Πολιτικής Προστασίας ο Αποστολάκης – Εκτός Χρυσοχοΐδης- Θεοχάρης

Μελέτη: Το εμβόλιο της Moderna παράγει διπλάσια αντισώματα από της Pfizer

Noval Property: Αυξήθηκε η αξία του χαρτοφυλακίου επενδυτικών ακινήτων της σε €389,7 εκατ.