Πολιτική

ΚΙΝΑΛ για ανασχηματισμό: Αντί για επανεκκίνηση, όπισθεν ολοταχώς

  • Φώφη Γιωτάκη


«Ομολογία πλήρους αποτυχίας της Κυβέρνησης στα μεγάλα θέματα της πανδημίας και της αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών, αποτελεί ο σημερινός ανασχηματισμός» σύμφωνα με το Κίνημα Αλλαγής

Την έντονη αντίδραση της Κουμουνδούρου προκαλεί η υπουργοποίηση του Ευάγγελου Αποστολάκη, ο οποίος είχε διατελέσει υπουργός Άμυνας στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Καλό είναι να ξέρει ότι η ιστορία ποτέ δεν λυπήθηκε όσους δεν αναγνωρίζουν ότι στη ζωή υπάρχουν και αξίες σημαντικότερες από τα πρόσκαιρα αξιώματα”, τονίζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ μην αποφεύγοντας να γνωστοποιήσουν ότι ο κ. Αποστολάκης τη περασμένη Δευτέρα ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τη πρόταση που του έκανε ο κ. Μητσοτάκης να αναλάβει στη θέση του κ. Χαρδαλιά. Μάλιστα υπογραμμίζουν ότι κατά την επικοινωνία τους, ο κ. Τσίπρας του ξεκαθάρισε ότι μια τέτοια επιλογή και με τον τρόπο που ο κ. Μητσοτάκης την επιδιώκει, «δηλαδή σε επίπεδο εντυπώσεων και προσώπων και όχι ουσίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, δεν αποτελεί πρόσκληση σε συνεννόηση αλλά πρόσκληση σε αποστασία». Σύμφωνα δε με τις ίδιες πηγές ο κ. Αποστολάκης τον διαβεβαίωσε ότι δε πρόκειται με αυτούς τους όρους να αποδεχθεί να γίνει υπουργός της δεξιάς.

«Προφανώς, για λόγους που μόνο εκείνος γνωρίζει, στη πορεία άλλαξε γνώμη. Του ευχόμαστε καλή τύχη», καταλήγουν οι ίδιες πηγές από την Κουμουνδούρου.

Για το Κίνημα Αλλαγής οι κυβερνητικές αλλαγές σημαίνουν όχι επανεκκίνηση αλλά «όπισθεν ολοταχώς» και ομολογία πλήρους αποτυχίας της Κυβέρνησης στα μεγάλα θέματα της πανδημίας και της αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών». Στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν καταρχάς ότι ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει με εμφανή τρόπο τη στροφή προς τα δεξιά κι ότι η παρουσία των κ.κ. Βορίδη-Γεωργιάδη-Πλεύρη σε σημαντικές θέσεις Υπουργών, καταρρίπτει τον «μύθο» περί κεντρώας πολιτικής.

«Το μόνο άνοιγμα που έγινε είναι προς την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, προφανώς εν όψει των ερχόμενων εκλογών. Αντί για επανεκκίνηση όπισθεν ολοταχώς», προσθέτουν χαρακτηριστικά στελέχη του Κινήματος Αλλαγής.

Διαβάστε ακόμα

Ανασχηματισμός: Στο Προστασίας του Πολίτη ο Θεοδωρικάκος – Πολιτικής Προστασίας ο Αποστολάκης – Εκτός Χρυσοχοΐδης- Θεοχάρης

Έντονη μεταβλητότητα και υψηλά έτους στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Αγγλο-ελληνική συνεργασία στην εμπορία καυσίμων